Szilárd megígérte, utánanéz

Arold Péter

A Mol kijátssza a kormány döntését és inkább legyártat kisebb gázpalackokat csak, hogy drágábban adhassa a PB gázt.

Eddig a 11.5 kilogrammos gáztöltetű PB palack volt leginkább forgalomban Magyarországon és éppen ezért a kormány erre biztosította a rezsicsökkentés lehetőségét. A Mol ennek ellenére úgy döntött, hogy ezt a típusú palackot kivezeti a rezsi csökkentett árkategóriából és helyette a 10.9 kg töltetű palackokat hozza forgalomba augusztus 8-tól, és természetesen drágább áron. Au ár 7800 forint környékén lesz.

Hazánk rezsiszakija ezt nem tartja tisztességes eljárásnak, így ígérete szerint jól utánanéz.

Itt éppen utánanézz. (Index fotó)

Amíg a töltőknek az ára nem lépte át a maximált értéket, addig nem volt különösebb probléma a gázpalack-ellátással, de ahogy a gáz is drágul, most már nem fér bele a maximált árba, és ezért a különböző forgalmazók különböző megoldásokat próbálnak keresni arra, hogy megkerüljék a szabályozást,

mondta Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökségi tagja.

A Mol legyártatott több akárhány ezer, százezer új palackot, ki tudja mennyi pénzért, csak, hogy drágábban adhassa a háztartási PB gázt.

Normális körülmények között olyan fogyasztási helyem ahol a főzés kizárólag PB gázzal valósul meg, két személy esetén 3 palackból kijött az éves energia felhasználás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .