Rákosmente Önkormányzata nemzeti ünnepünk alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Rákoskeresztúri Kegyeleti Emlékparkban. Az 1956-os magyar forradalom  és szabadságharc 63. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen beszédet mondott Horváth Tamás polgármester.

Különleges nap október 23. Ezen a napon mutatta meg a szabadságra, a függetlenségre és a demokráciára vágyó magyar nép erejét. Előbb kérte, majd követelte a szabadságot. Előbb békésen, majd a golyózáporra válaszul fegyvert ragadva harcolt a függetlenségért. Milyen volt 1956 forradalma? Őszinte, bátor, tiszta és hiteles, emlékeztetett Horváth Tamás.

Mi, akik most itt vagyunk azért jöttünk, hogy fejet hajtsunk azok előtt, akik vérükkel, áldozataikkal elősegítették, hogy Magyarország az igazi szabadság útjára léphessen, hogy végre mi is, mint Európa tőlünk nyugatra eső népei, szabad emberekként, félelem nélkül élhessünk. Hordozzuk szívünkben 1956 hőseit! Emlékezzünk rájuk! Tetteikből merítsünk erőt, és kövessük céltudatos összefogásukat, amelyre ma is oly nagy szükség van! Csak így lehetünk hűek 1956 emlékéhez, és csak így lehet – Isten segítségével – virágzó, szabad és erős Magyarországot teremteni! – zárta ünnepi beszédét Horváth Tamás polgármester.

 

Fotó: rakosmente.hu

A Rákoskeresztúri Kegyeleti Emlékparkban koszorút helyezett el Horváth Tamás polgármester, dr. Füzesi Péter és dr. Bakos András alpolgármesterek, Dunai Mónika és Szilágyi György országgyűlési képviselők, a lengyelországi Krosnói Járás testvérvárosi küldöttsége, Andrzej Guzik elöljáró-helyettes vezetésével, a horvátországi Lovran testvérvárosi küldöttsége, Branislav Petkovic Képviselő-testület vezetésével, Gyergyószentmiklós testvérvárosi küldöttsége, Nagy Zoltán polgármester vezetésével, Csonkapapi testvérvárosi küldöttsége, Kiss Pál polgármester vezetésével, valamint a kerületi pártok, intézmények, civil szervezetek képviselői.

Az ünnepi megemlékezés a Vigyázó Sándor Művelődési Központban folytatódott, ahol Hamvas Béla és Márai Sándor műveiből – A magány változatai – ’56 után – pódiumjátékot mutattak be Ács Tamás és Papp Attila színművészek. A fórumteremben tartott állófogadáson köszöntőt mondott Andrzej Guzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .