Oktatás, Önkormányzati hírek

A munka világába pillanthattak be

Meg szeretné osztani?

Január 14-én, hétfőn pályaorientációs és karrier-tanácsadói napot tartottak a rákosmenti Békésy György Szakgimnáziumban. Az intézmény a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK) karöltve azzal a céllal hozta tető alá a rendezvényt, hogy a diákok első kézből, a kerület legnagyobb kereskedelmi és turisztikai munkáltatóitól kaphassanak naprakész képet hazánk munkaerőpiacáról.

 

További fotók: rakosmente.hu

Dr. Nagyné Walzer Mária, a Budapesti Gazdasági SZC Békésy György Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy újabb olyan rendezvény vált elérhetővé diákjai számára, melynek központi eleme a karriertervezés. „A mai napon rendkívül hasznos tanácsokkal, életpályákkal és karrierlehetőségekkel találkozhattok. Kívánom nektek, hogy minél többet profitáljatok az első kézből kapott információkból” – húzta alá beszédében az intézményvezető.

Fohsz Tivadar alpolgármester felszólalásában kiemelte, Rákosmente Önkormányzata annak ellenére is kiemelt partnerként tekint a kerületben működő iskolákra, hogy fenntartóként már nem vesz részt azok életében. „A városvezetés – Riz Levente polgármesterrel az élen – elkötelezett híve annak, hogy minél több munkahelyet teremtsünk a kerület határain belül. Szeretnénk, ha a rákosmentiek közül minél kevesebben kényszerülnének ingázásra” – tette hozzá az alpolgármester, aki komoly előrelépést, a XVII. kerületben működő cégek számának növekedését várja a következő években.

Dr. Gorondi-Novák Judit, a BKIK titkára az élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt, s azokról a növekvő kihívásokról, amely a hamarosan munka világába lépő fiatalokra vár. Dr. Varga Zoltán, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, a pályaorientációs programsorozat azért rendkívül fontos, mert helyben, iskolai körülmények között nyílik lehetőség arra, hogy a jövő munkavállalóit összekössék a legnagyobb munkaadók képviselőivel.

A megnyitó beszédeket követően több helyszínen folytatódtak a különböző tematikájú előadások. A BKIK szakemberei mellet turisztikai és kereskedelmi cégek képviselőivel is találkozhattak az érdeklődő diákok, továbbá ingyenes szemvizsgálat is rendelkezésre állt az iskola falai között.

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés