Riz Levente nevével fémjelzett sporkomplexumot adnak át a kerületben szeptember 24-én

Gergely Bálint

Kerületünk vadiúj, Riz Levente nevével fémjelzett sporkomplexuma használatba állt, hivatalos megnyitója szeptember 24-én lesz.

Egy ilyen kaliberű épület rengeteg lehetőséget jelenthet egy olyan kerületnek, mint Rákosmente, azonban megannyi veszélyt is rejt.

Megfelelő kezekben, kerületvezetéssel igazán üde színfolttá válhatna közösségi életünkben, kultúrát, végtelen sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosíthatna a helyiek számára.

A hozzáértő vezetés azonban hiánycikk Rákosmente élén jelenleg. Ezért mindenkit szeretnék biztatni, hogy használja ki a komplexum adta lehetőségeket! Váltsunk jegyet az eseményekre, vegyünk részt a rendezvényeken, szervezzük oda programjainkat, hátha így nem viszi csődbe Rákosmentét a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont.

Ez a kerület a miénk, rákosmentieké. A kerületi elit hibáin jelenleg nem tudunk változtatni, de kiállhatunk egymásért és megvédhetjük közös értékeinket, kerületünk működőképességét!

A hozzáértő vezetés hiánycikk Rákosmente élén.

Ha nem így lenne, akkor a gyenge kerületi költségvetést nem terhelnék egy évi többszázmilliós fenntartási költséggel.

Ha nem így lenne, akkor nem a legtúlterheltebb szakaszra tennének egy ilyen kategóriájú fejlesztést, hanem átgondolt városfejlesztési koncepció mentén, logikus prioritási sorrendben épülnének az új objektumok.

A kerületi kassza véges. Többek között a háziorvosi ellátás, óvodai ellátás fejlesztései elől ment el a pénz. Én ezért fogom használni sportkomplexumot, hogy a Rákosmentiek közös pénztárcájának terheit könnyítsem és erre bíztatok mindenkit!

Fénykép forrás: Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont – RSR

Ki volt Riz Levente?

Riz Levente (Budapest, 1974. december 2. – Budapest, 2019. szeptember 19.) magyar politológus, történész, politikus, 2006-tól 2019-ig Budapest XVII. kerülete (Rákosmente) polgármestere, 2010–2014 között országgyűlési képviselő.

Középiskolai tanulmányait a XVII. kerületi egykori Fürst Sándor (ma Balassi Bálint) Gimnáziumban végezte. Tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karon (ELTE BTK) folytatta, ahol történelem, politológia és összehasonlító irodalomtudomány szakon szerzett diplomát. Nem sokkal később letette a közigazgatási alapvizsgát, majd a közigazgatási szakvizsgát is.

Pályafutása
1997-től dolgozott a Fideszben. Előbb mint a parlamenti frakció szakértője, majd 1998–2002 között az Oktatási Minisztériumban mint miniszteri tanácsadó. Közben a Fidesz elnöki kabinetjének munkatársa is volt egy ideig. 2002-től a frakció oktatási szakértőjeként tevékenykedett. A XVII. kerületi Fidesz-csoportnak 2005-től volt elnöke.

A 2006-os önkormányzati választáson 53,92%-os részvételi arány mellett, 15 763 szavazattal megválasztották a kerület polgármesterévé az azt 2002 óta irányító Hoffmann Attilával (MSZP-SZDSZ) szemben, aki alig több, mint 300 szavazattal maradt alul. Riz egyúttal a Fidesz fővárosi listáján bejutott a Fővárosi Közgyűlésbe is.

A 2010-es országgyűlési választáson a Fidesz jelöltjeként a budapesti 25. választókerületben egyéniben induló Riz már az első fordulóban elnyerte a mandátumot, 56,84%-os támogatottsággal. Az őszi önkormányzati választáson több mint kétharmados arányban választották újra kerületi polgármesternek,és ezt a pozíciót a 2014-es választáson is megőrizte.

1997 és 2009 között a rákoskeresztúri Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanáraként is dolgozott.

  1. augusztus 13-án Riz Levente bejelentette, hogy egészségügyi okok miatt nem indul újra a 2019-es önkormányzati választáson. Egy hónap múlva, szeptember 19-én elhunyt.
Riz Levente emlékére gyújtott gyertyák Rákosmente városházának lépcsőjén
  1. szeptember 30-án kísérték utolsó útjára a pestszentlőrinci temetőben, ahol katolikus szertartás szerint búcsúztatták. A búcsúztatók között volt többek között Tarlós István Budapest főpolgármestere is. A 2019-es önkormányzati választást Horváth Tamás fideszes alpolgármester nyerte a választást Budapest XVII. kerületében, így ő lett az utóda.

Budapesti közélet Hangosabban, hogy más is hallja

  • Tovább dagad a botrány
    by Budapest on 2024.03.29. at 07:43

    Magyar Péter elővette Deutsch Tamás állítólagos drogos ügyét is, szóba hozva Juhász Péter akkori szintén droggal kapcsolatos lejáratási ügyét. Mint ismeretes egy XVI. kerületi razzia során a rendőrség egy kuplerájban A Tovább dagad a botrány bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • A hangfelvétel, ami megrengette ….
    by Budapest on 2024.03.26. at 13:44

    Na erre most végkép kíváncsiak vagyunk. Vajon meddig falaz még a kormánynak az a 2-3 millió ember, akik még hisznek nekik. Magyar Péter megígérte, betartotta. Közzé tette azt a beszélgetést, A A hangfelvétel, ami megrengette …. bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Harkányi Endre
    by Budapest on 2024.03.26. at 10:16

    Harkányi Endrét köszönti a színházvilág. A Vígszínház Facebook oldalán méltatta a színészt aki most tölti be 90. életévét. Vígszínház ,,Mindig csak bizonyos közegben tudtam létezni. Olyan meghatározó egyéniségű emberek, pályatársak A Harkányi Endre bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Már a harmadik művész hagyja ott az Operettet
    by Budapest on 2024.03.25. at 14:14

    Eddig két színész hagyta ott az Operettszínházat, egy a botrányos viselkedése miatt, de itt most már a rendszerrel is gondjuk van. 50 évesen 23 év pálya után hagyta ott a A Már a harmadik művész hagyja ott az Operettet bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Önkormányzati válaszok lakhatási nehézségekre
    by Budapest on 2024.03.24. at 19:56

    Április 2. éjfélig még van lehetőség pályázatot beadni a Habitat for Humanity Magyarország Önkormányzatok a lakhatásért című országos felhívására. A szervezet azokat az önkormányzatokat szeretné díjazni és felhívni eredményeikre a A Önkormányzati válaszok lakhatási nehézségekre bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .