Bajban a kerület legnagyobb egészségügyi szolgáltatója

A jövőben intézményükben teljesen elfog fogyni a közfinanszírozott ellátás. Fogynak az erőforrásai és segítség nélkül ellehetetlenülnek és nem tudják tovább korlátlanul finanszírozni a teljes kerület egészségügyi ellátását.

HT Medical Center

Tisztelt Pácienseink!

Őszinte sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy eddig a saját Intézményünk kárára, erőnkön felül is próbáltuk fenntartani a közfinanszírozott ellátást – annak ellenére, hogy intézményünk 100 százalékban magánintézmény.

Az állami finanszírozás, amelyet a NEAK egy TB-s szakellátásért az intézménynek fizet, jelenleg már annyira kevés, hogy nem fedezi már a működő költségeinket sem, szinte az összes TB-s ellátást az intézményünk saját forrásból saját költség terhére finanszíroz, amelyet egyre kevésbé tudunk fenntartani. Sajnos fogynak az erőforrásaink, magánintézményként állami vagy önkormányzati segítség nélkül nem tudjuk korlátlanul finanszírozni a teljes 17. kerület egészségügy ellátását.

Ez az oka annak, hogy intézményünkben egyre hosszabbak a várólisták és egyre kevesebb NEAK finanszírozott ellátás elérhető. Mivel intézményünk magán tulajdonú vállalkozás, ezért magánellátás a jövőben is lesz, ebben nincs semmilyen korlát.

Viszont a jövőben, amennyiben az állam által biztosított finanszírozás nem változik, intézményünkben teljesen elfog fogyni a közfinanszírozott ellátás. Az elmúlt 2 évben számos alkalommal jeleztük illetékesek felé a kerületünkben kialakult problémát, bemutatva azokat a fotókat, amelyeket minden hónap elején készítenek és töltenek fel a facebook csoportokba, a Keresztúr-városközponti lámpáig tartó, betegekből álló sort. Sajnos mindeddig eredménytelenül.

A HT Medical Center dolgozói nevében kérem megértésüket.

HT Medical Center Vezetősége

Címlapfotó: HT Medical Center

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .