2012 óta minden télen ételosztás

A 2012 óta hagyománnyá vált ételosztás idén, november 19-én, pénteken kezdődött meg, amelyben – a korábbi évekhez hasonlóan – részt vesznek a helyi civil és egyházi szervezetek, a Rákosmenti Adományház Egyesület, a Magyar Vöröskereszt XVII. Kerületi Szervezete, és természetesen Önkormányzatunk.

December 10-én folytatódott az ételosztás, ami egészen 2022 márciusáig, minden pénteken 13:00-14:00 óra között várja meleg étellel a rászorultakat.

A mai alkalommal Szabó Tiborné és Lukoczki Károly önkormányzati képviselők osztottak ételt a nélkülözőknek.

Lukoczki Károly elmondta, hogy szívügye a segítségadás, legyen szó ételosztásról vagy más szociális feladatról. A rászorulóknak nem csak melegételt, de reményt és törődést is ad ez a péntek kora délutáni esemény. Képviselő Úr kiemelte, hogy az ételek mindig nagyon változatosak és finomak. A mai napon rizseshús, uborka és kenyér volt a menü.

Szabó Tiborné neve már 2012 óta szorosan összefügg az ételosztással. A Képviselő Asszony elmondta, hogy a nélkülözők számára a heti egy ételosztás is sokat jelent, hiszen „adni sokkal nagyobb öröm, mint kapni” és jó látni az emberek bizalmát a képviselők és az Önkormányzat irányába.

Reméljük, hogy minden kis segítség számít és Önkormányzatunk továbbra is azon dolgozik, hogy minél több embernek tudjon segíteni.

A pandémia idén is megnehezíti a körülményeket, a koronavírus-járvány miatt a szervezők szigorításokat vezettek be: az előre becsomagolt ételt csak elvitelre lehet kérni, valamint a maszk viselése is kötelező.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .