Az igazság odaát van?

Az igazság odaát van? (Egy nagy fenéket, aki picit gondolkozik, az értheti… a hangsúly a gondolkozáson van!)

A világban „tombol” a járvány – majd később még térjünk vissza erre a szóra – és vannak még mindig – mit még mindig, folyamatosan voltak is és lesznek is – szerintem hazaárulásban is helyüket kiválóan megálló fizetett, de ugyanakkor ingyenesen is idiótaságokra, akár meggyőződéssel is rávehető rétegek, aki nem győznek rettegő üzemmódban maximum felett teljesíteni és úgy kell magukra parancsolniuk, hogy néha kikapcsolva ebből az üzemmódból nagy ritkán vegyenek egy kis levegőt, meg igyanak egy kis vizet, hisz minden idejüket ebben az állapotukba rettegéssel és baromságokkal töltik. És hogy miért is? Na ez egy jó kérdés. De előbb is ismerjük meg, kik ezek az emberek.
Tulajdonképpen sokan vannak. Mindent összeszedni, elég kemény feladat lenne. De ha csak a nagyját vesszük, akkor főként: média „szakemberek”, politikai” zsenik”, bankár „tudósok” „független” civilek és persze ne hagyjuk ki a tömegével jogi, orvosi, közgazdasági, matematikai, írói és politikai, „diplomás professzorokká varázsolódott” Social-médiában posztolgató lelkes tömeget.
Most mivel bajban van a világ – így a Magyarországon élő magyar emberke is – nem túl elegáns a baj idején bántani, harapni bárkit is – van baj a nélkül is elég (bár látszik hogy ez egyeseket pont nem érdekel tesznek ők rá mi elegáns és mi nem az) – de ha valaki(k), valamit nem jól tesz(nek) főleg direkt, akkor az, akkor is jogtalan, de minimum bűn, amit megfelelően helyén kell kezelni és ha majd a baj elül, akkor természetesen kiosztani rá a „jutalmakat”. Nem vagyok jogban túl járatos személy, de egy világméretű probléma esetén, aki tudva, akarva, szándékosan, de még akár véletlenül is pánikot kelt, bizonyára meghatározott büntetési tételt vonz a nyakába. (Btk. 337. § Rémhírterjesztés)
Sokszor gondolkoztam azon, hogy az újságírók, miért ennyire gonoszak? De ezen filozofálgatni csak időpocsékolás lenne, így aztán inkább kitaláltam egy módszer, hogy hogyan lehetne ezeket a firkászokat kicsit megfogni.
Törvénybe foglalt módon, 3-féle jelölése lenne egy-egy média megjelenésnek, legyen az újságcikk, műsor, beszélgetés, blog-bejegyzés, poszt stb.
Első jelölés. Minden egyes cikk poszt műsor stb. előtt, egy zöld körbe zöld pipa jelezné azt, ha az valód médiaszakemberek, újságírók, kutató munkával igazol tényekre alapozva írták – bármikor ha kell a hatóságoknak akár be is tudják mutatni a kapcsolódó tényeket. Vagyis itt, az író, a szerkesztő, vagy készítő a valós tényeket mutatja be úgy, hogy ő maga utána nézett és valóságosnak tudja és ehhez adja a nevét. Ebben az esetben ha kiderül, hogy hazudik, valótlant állít, nem nézett utána, nem a tényeket írta, mondta és vette videóra, akkor kapjon büntetést, az is aki írta és az a média is aki ezt engedte. Három csapás: először kis pénz büntetés, aztán nagy pénzbüntetés – ami akár egy fél éves fizetés is jelenthet (legyen belőle akár csőd is ) – aztán harmadszorra nagy pénzbüntetés és börtön – mindenkinek, aki írta, aki engedte, hogy megjelenjen és akár a média tulajdonosa is.
Második jelölés. Egy kék négyzetbe egy kis pluszjel. Ez jelezné azt, hogy az író szabadjára engedte a gondolatait, nem nézett különösképpen utána, csak úgy gondolja, úgy érzi és saját véleményeként leírta. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet igaz, de az sem biztos, hogy tényeken alapul. Ezért senki nem marasztalhatja el mert véleménye lehet bárkinek – még egy újságírónak is. Viszont itt már tudni lehet, hogy kezd pongyola lenni az a mű amit éppen olvas vagy lát vagy hallgat az érdeklődő.
A harmadik jelölés. Egy narancssárga háromszögben egy mosoly jel. Ez azt jelentené, hogy ami ide le van írva az tücsök és bogár. Minden lehet mondani amit csak akar az ember, hiszen szólás szabadság van. Nincs büntetés nincs számonkérés nincs megfedés és nem is lehetne érte senki bántani, hogy ki mikor miért trollkodott.
A néző az olvasó a hallgató szóval az érdeklődő ebből pontosan megtudhatná, hogy milyen mérvű minőségű műről van szó és nem csak a korbéli besorolás tántoríthatja és tilthatja el az adott dologtól.
Nagyon gyorsan kiderülne, hogy a porondon lévő média alanyok mennyire kékülnének és sárgulnának bele. Vagy mennyire lennének frankón zöldek egy ideig, majd tömegesen a munkatársak mennyi időre vonulnának börtönbe.
Gyorsan tisztulna a kép szerintem.
Na de most ez nincs! Most mindenki sárga kategóriába, narancssárga zónában grasszál kényelmesen és vigyorogva, vagyis azt ír, amit csak akar és a legtöbb úgy írja, mint aki utána nézett és tényszerűen tudja is bizonyítani, amit mond- vagyis mind szépen zöld jelzéssel bírna. Közben ócska hazugságokat ont magából.
Vérlázító, fertőző, káros, de minimum nem elegáns. Na igen. De ők erre tesznek leginkább és legkisebb figyelmüket sem szentelik annak, hogy jó legyen. Meg vannak fizetve, – vagy ami még rosszabb meg is vannak győződve arról, hogy kreténnek lenni jó és kifizetődő.
Pont ezért – még sajnos nincs ilyen jelzés – meg kellene figyelni ezeket a politikai és egyéb oknál fogva haszonszerzést váró rémhíreket terjesztők írásait, adásait, műsorait és mikor majd végre talpra áll a rendszer ismét akkor a most is rendelkezésre álló törvények alapján egytől-egyig feljelenteni az összeset és elítélni hisztérikus rémhírterjesztés végett és adni nekik pár évnyi kaptár „jutalmat”.
Ők a hivatásos média „szakemberek”. Na de mi van az őket követő őrjöngő tömeggel. Akik pillanatok alatt tömegével jogi, orvosi, közgazdasági, matematikai, írói és politikai, „diplomás professzorokká varázsolódtak” és lelkesen a Social-médiában posztolgatnak, mintha tudósként ők irányítanák a világot. Közben árokásónak sem lehetne őket alkalmazni, annyira okosak és felkészültek az élet bármely területén – és még finoman fogalmaztam.
Mit lehetne velük kezdeni? Mert ugye a fél országot csak nem lehetne dutyiba rakni – még akkor sem, ha jogos lenne. Nincs rá jó megfelelő válaszom. De ki kellene találni valamit, mert ez először is káros másodszor bomlasztó és nem utolsó sorban szerintem jogtalan is – még akkor is, ha szólás szabadság van és mindenki azt mond amit akar (hozzáteszem ez nincs így a világon sok helyen).
Egy „közepesen ismert humorista” mondatai jutnak eszembe, – amikor hallom olvasom és látom ezeknek a kiemeltek okos embereknek a megnyilvánulásait – amikor állnak a komoly dolgok felett/mellett és így „szájkaratéjoznak”: vagyis érteni semmihez nem értenek, de cserébe mindenbe beledumálnak úgy mintha tudósok lennének.
Egyik kedvencem volt, amikor szájmaszkot követeltek mindenkinek a kormánytól és ugyanebben a mondatukban még kijárási tilalmat is. Na most vagy kimennek és kell a szájmaszk vagy otthon maradnak –helyesen és akkor minek is. A másik az az, hogy aki renitens – mint ahogy látszik is a világon mindenhol – lehet itt bevezetni bármilyen kemény szankciót és törvényt, ha nem akarja valaki betartani, akkor teljesen mindegy. Ráadásul azt látni, hogy pont ezek a legnagyobb szájúak azok, akik nem fogadják meg, nem tartják be a szabályokat, de habzó szájjal követelnek még durvábbakat, mert azt olvasták a Ludas Matyiban valahol mélyen a szennyirodalomban –arra már nem is merek gondolni hogy valaki megfizeti őket azért hogy káosz legyen. Ilyenkor mutatkozik meg az, hogy mennyire gondolkozik valaki, mennyire okos és mennyire fizetett agyament bolond.
Persze matematika zseni mind, de nem áll neki számolgatni, hogyha csak a magyar népesség felét vesszük cirka 5 millió embert, akik ha komolyan veszik és ha tényleg osztanának ingyen maszkokat, akkor használnák is – persze tuti, hogy komoly tömegek, akkor meg pont azért hőzöngenének, hogy de minek kötelező, mert ez egy ilyen fajta népség – akkor ugye ezek úgy működnek, mint egy zsebkendő is, belefújod az orrod és nagyion helyesen kidobod. Na egy ilyen szájmaszk olyan 5-9 órát használható majd kidobandó. Vagyis mennyi kellene naponta? Na? Igen 10-15 millió darab, ha fél magyar nemzet kinn ténykedne egész nap. De számoljuk azt, hogy egy darab kell egy napra. Akkor az egy hónapban nagyjából 150 millió darab. Ha lenne olyan szerencse, hogy be tudná valaki szerezni 10 forintért, akkor az 1.5 milliárd forint egy hónapban csak szájmaszkból. De mint tudjuk, ezeket most darabját 500-1000 forint között vesztegetik. Tessék számolgatni, hogy az micsoda pénz! Szóval ezt az idióta hisztériát érdemes lenne abba hagyni, mert csak a feszültség keltésére alkalmas és arra meg akkor javaslom tanulmányozni ismét csak a Btk. 337. § Rémhírterjesztés törvényét.
Semmi nincs ingyen. De most legjobb, ha otthon maradsz és akkor se te nem fertőződsz se te nem fertőzöl, ha esetleg már bezsákoltad a betegséget.
Emberek bele gondoltak már abba, ha ők bár „hírók” és el is kapták a vírust, de nincsenek tüneteik viszont vagabond életstílus miatt önző módon a „ ne mondja meg nekem senki mit tegyek” életérzés nyomják a kis Hazánkra, akkor ha sikerül találkozni egy olyan személlyel, aki viszont érzékeny erre a vírusra, majd megfertőzi és belehal, akkor ő végső soron gyilkos?
Mindenki, aki kinn sétálgat egy kibiztosított gránát. Nem tudni, hogy éles, vagy hatástalanított, de kibiztosított. Ha felrobban, akkor gyilkolni fog. Magyarokat. Embereket. Életeket vesz el. Miért? Mert egoista, makacs, konok, beteg elméjű keménykedő, buta egyén nem hallgat senkire, nem tartja be a szabályokat és idióta ráadásul.
Tudd, hogy amennyiben nem maradsz otthon, akkor két lábon járó gyilkológép lehetsz. De már lehet, hogy az is vagy, sőt már voltál.
Aztán jön a következő, hogy: megbukott az egészségügy, leszerepelt a kormány, hazug Orbán Viktor Miniszterelnök és hogy pár nap, hét és összedől a magyar egészségügy, mert a kormány meg az Orbán, meg a korrupció, meg az egészségügy, meg csalás, meg Lőrinc, meg a vejkó, meg az UFÓ-k is, mindegy ki, vagy mi csak vesszen oda. Ilyenkor nem kellene szaladni külföld felé és ugatni? Nem gyanús, hogy a popónyalók most nem hasonlítgatják, mert a „bebetonozott állandó popók” (nyugat szuper államai – egyébként szegény Olaszok, Spanyolok, Franciák, Németek, Hollandok angolok, Belgák) jelenleg éppen az összeomlott egészségügy végett szenvednek, mint a malac a jégen? Most nincs meg ez azoknak, akik világvégét hisztiznek és mindent az ős-gonosz Viktorra akarnak nyomni úgy, hogy már hetekkel de legalábbis napokkal ezelőtt összedőlt az etalon, gazdag országok egészségügyi ellátó rendszere, – de minimum rogyadozik éppen összedőlés előtt? Persze tudjuk, hogy nyugaton meg más országokban a vírus tehet erről, csak Magyarországon tehet erről Orbán meg a kormány. Ismét csak a Btk. 337. § Rémhírterjesztés törvényét javaslom nekik olvasgatni.
Ilyenkor van az, hogy ezek az emberek vagy nem értenek hozzá és akkor menjenek el énekesnek, vagy árokásónak, vagy eper szedőnek – megbecsült szakma mind és ott legalább hasznosak lennének a társadalom számára – mert dilettáns fizetett haszonlesők, vagy ha értenek hozzá és tudják, miről szól ez az egész, akkor meg hazaáruló, rossz szándékú, hazug, nyomorult, hisztériás rémhírkeltők mind! (Btk. 337. § Rémhírterjesztés)
A bankárok persze üdvözlik a nagy világmegsegítő csomagokat – hozzáteszem honnan? Eddig mindenki visított, hogy nincs pénz erre, nincs pénz arra, globális felmelegedés, légkör szennyezés, környezeti katasztrófák, ajaj, juj-juj, de nagy a baj! De hogy arra pénzt, pláne ekkora hatalmas mennyiségű pénzt csoportosítsanak, azt nem lehet, mert csak. Majd ha tetszenek megfulladni, vagy tetszenek megégi, akkor talán.. de az sem biztos, mert ugye a hatalomhoz kell a gempa. És mit ad Isten – akarom mondani: hogy hogy nem – vírust! Valaki valamit nagyon elszámolhatott, mert belerengett de legalábbis belerengeni látszik világ. És megnyílt pénzcsap dől a guba mindenhonnan mintha muszáj lenne. A FED az államok kincses bányái a nemzeti bankok világ bankok mindenki kinyitotta az aranyat rejtő ládikáikat. Miért is? Honnan és miből is? És miért pont most, ha eddig azt mondták, hogy nem is vót?
Persze ennek meg lesz az ára. A hitelt mindig vissza kell fizetni. De kinek is fogjuk visszafizetni ezt? Eddig soha semmikor nem voltak a bankok arról híresek, hogy haszon nélkül bármikor is adtak volna. Vajon most megszállta a szentlélek őket? Vagy eleve ez lett volna egy forgatókönyv.
De persze ne fogjuk ezt az orkokra, a boszorkányokra, a gyíkemberekre, vagy a zergekre mindjárt. De megérzésem szerint bizonyíték ha hiszitek ha nem: nem lesz majd. Soha nem volt miért pont most lenne. Ki gondolta volna ugye?
Na de. Nem értek ezekhez a dolgokhoz, de ha jó számolok és értelmezem ez a vírus az embereket fertőzi. Emberről emberre tejed. Van még vita azon, hogy lappangási idő 10-14-21 nap meg utána mennyi idő, amíg kikeveredik egy szervezet ebből, az látható hogy 2-3 hét alatt vagy meggyógyul valaki vagy sajnálatos módon meghal. Vegyük legrosszabbat mindenből aztán dobjuk be az utópiát!
Mert itt lehetne a megoldás és hogy miért is utópia? Mondom. Ha az államok vezetői kétszer 3 hétre mondjuk másfél maximum 2 hónapra mindenkit hazaküldene, de ez előtt egységesen kiszámolt mindenkinek 2 hónapra személyenként kiporciózott élelmet tisztálkodó szereket stb rendelkezésére bocsájtana majd bezárná a bótot és se ki, se be. A vírus nem tudna kire rámászni, mert nem lenne senki az utcákon mint ahogy viszont most mindenki szaladozik mint pók a falon.
Két hónap kiesést mindenki kibír: Mintha nyaralnánk kicsit szerényebb körülmények között. Majd mikor kipusztul szépen a vírus, ott lehetne folytatni ahol abbahagytuk kb. Biztos vannak olyan helyek ahol kell pici lökés, de hogy szerintem töredék pénzből lehetne ezt megvalósítani az tuti.
Persze ugye mindenki érzi, hogy utópisztikus és lehetetlen ugye? Jönnének a fenekükön megülni nem tudók. A bezártságban önpusztító valóban pszichés betegek. A „nekem ne mondja meg senki hogy…” egoisták. Na meg persze a szokásos „szájkaratájosok” vesszen oda a kormány a világ a politika, aki és mi tehetetlen, mert nem pofozta már fel a vírust, meg annak még az ükapját is.
Itt látszik, hogy mennyire emberek vagyunk és mennyire – mondjuk ki – rossz embereke!
Sokan egy kaptafára akarják venni az emberiséget, hogy mindenki ugyanolyan, egyenlő és ember és ember között nincs különbség. Nagyon nagy különbségek vannak. Ezért nem tudunk egyezni. Már csak azon is látszik, hogy akik ezeket nyomják, azok otthon, milliárdos közegben osztják az észt azoknak, akik éppen munkájukat vesztik el és beleremeg a lábuk. Nem ugyanaz olasznak lenni most és nem ugyanaz orosznak lenni most és így folytathatnám tovább. Soha nem leszünk egyelőek, mint ahogy soha nem is voltunk. Csak a látszat kedvéért ezt fenntartani próbálók akarják a különféle büntetési tételek kiszabhatósága végett folyamatosan életbe tartani, mint igazság. És a helyett, hogy a béke, a biztonság és a boldogság lenne a cél, a szabadságot erőltetik, ami nem létezik az előző három nélkül. Aztán ha valaki ellenük merészel bármit mondani, írni akkor kirekesztő, vagy náci, vagy populista, vagy antiszemita, vagy irredenta, vagy rasszista, vagy diktatúra párti. Mindig is megvoltak a vezényszavak arra, hogy mi az, ami az adott korban, időben trendi. Ne gondoljuk azt, hogy ezt komolyan gondolta volna bárki – vagyis csak kevesen. A valóság előbb-utóbb szembejött mindenkivel. Tulajdonképpen a múltban emberiséget kiirtani akaró, vagy rabszolga sorba taszítók bélyegeznek meg most másokat azzal, amit ők maguk követtek el. Szolidaritásról beszélnek, de amikor baj van elsők között zárnak – nagyon helyesen egyébként – határokat. Globális kozmopolita világot vizionálnak, de egy kicsi baj azonnal megmutatja, hogy nemzetekben lehet csak gondolkozni és azon belül is családokban, ami nem a zebra az ember meg kígyó hasznos társulását jelenti, hanem a család: papa mama meg a gyerekeket!
ÉS hogy mind emberek vagyunk-e? Igen! És hogy ugyanolyanok vagyunk-e? Nem. ÉS ez baj? Dehogy baj. Ettől halad előre, és ettől szép a világ. Csak az azonos tudású robotok ugyanolyanok mind külső mind belsőben. Az emberek soha nem lesznek sem külsőleg sem belsőleg ugyanolyanok. Mégis minden ember, ember. Legalábbis de jó lenne ha „ember” lenne és nem gazember. Kíváncsi lennék egyébként, hogyha a legvicsorgóbb egyenlőt kiáltókat hasonlítanánk egy gyilkoshoz, vagy megtévelyedett, esetleg utcán élőhöz, akkor mennyire kapnának sikítófrászt hogy ők bizony nem olyanok. Akkor meg? Egyszer s mindenkorra el lehetne már ezt felejteni és csak tisztelni a másikat, mert a nélkül mindegy hogy elfogadod-e, hogy ugyanolyan a másik vagy nem, nem lesz belőle semmi csak egy nagy katyvasz és látszat igazság.
A világon csak az emberi faj nem képes megülni egymás mellett békében. A legtöbb állat növény faj a természet csodálatos törvénye alapján gyümölcsöző módon csak annyit elvéve tőle, amennyire pont szüksége van békében egymás mellett élnek. Nyilván a táplálék láncban felette lévő fajok életfenntartásuk végett megeszik őket, így a béke csak a fajtársak között, de ott nagyon is létező módon él.
És akkor itt van a nagy a politikai háború. Akkor is, amikor végre egymásnak kellene segíteni. A politika „zsenik” akik éppen félig már meghaltak, de még mindig azon gémelik az ütésváltást, hogy van-e elegendő oxigén, meg atombomba, meg popópúder a jelenlegi mocskos rezsim diktatórikus, elnyomó, korpult, csaló, kormánya alatt szétlopott országban. Oszt ha nincs?! Akkor jobb lesz, ha még veszekedni tetszenek és nem azt nézni, hogy mi az, ami van és azzal gazdálkodva éljük túl valahogy… Nem ráérnének majd akkor előhozni és számon kérni , amikor elül a baj? Miért kell sózni egy vérző sebet? Amíg háborúzni tetszenek, meg a sértődött, homokozóban nagyokat fingó kisfiút szerepében tetszelegnek, addig szép lassan elérik azt, hogy a tenni akarók a hisztivel is a pánikkeltéssel is foglakozni kényszerülnek és valóban igazi tragédia lesz az hogy többen halnak meg ezért majd ,mit ahányan sajnos ebben a helyzetben meghalnának- hozzáteszem egy halott is túl sok.
Itt van az az érzés, hogy itt nem a segítő szándék vezérel, hanem egy gonosz, vicsorgó, irigy tehetetlen dühből jövő feszültség, aminek a célja letarolás … mert ugye rombolni mindig könnyebb mint építeni.
Egyébként megértem. Nem jó veszítni. És az ember nyerésre van programozva. De így ez nem hogy nem fair és elegáns, hanem egyszerűen gonosz és visszataszító. Ráadásul ha ez plusz ember életekbe kerül akkor tragédia is. Azt gondolom, hogy ennek is lehetne büntetési tétele.
Aztán azon is lehet majd vitatkozni, hogy valamit lehetett volna-e jobban csinálni és aki ott éppen kormányon volt az adott országokban és döntött azt jól döntött-e?! El lehet verni rajta a port és ha megérdemli büntessük meg. De előre kivégezni? Ne már.
Ez most pont olyan, mint amikor a repülőn az az utaskísérők fellázítani akarják a pilótákkal szemben az utasokat, hogy: „le fogunk zuhanni” „mind itt halunk meg” „nem sokára elfogy a levegő” „el fogy a kerozin” „nem lesz áram” „nem lesz meleg” „megfagyunk”. A pilóták meg csak néznek nagy kerek szemekkel maguk elé és nem értik, miért nem hagyják őket vezetni a repülőt. Nem lesz elég majd akkor ezeket a szemükre vetni, ha leért a gép. Miért nem volt elég meleg, miért nem volt áram stb stb.
Ők ülnek a kormány mögött és ők tudnak irányítani vagy bármit is csinálni. Beledumálni mindig könnyű. A nagy klasszikus jut eszembe: „Én vezettem, azt mondd meg, én vezettem??” (Macskafogó) Hát igen. Ha segíteni nem tudsz ajkkor legalább ne hisztizz és főleg ne tartsd fel. Nehéz lehetne bebizonyítani, de ha azért hal meg valaki mert hátráltatja valaki a tenni tudókat akkor az bizony szintén gyilkosság. És ezt normál időben komoly büntetéssel sújtanák normáliséknál.
És akkor itt jönnek a civilek. Akik már annyira civilek, hogy még civilebbek a civileknél is. Tudom, sokan nem tudják mit is jelent ez pontosan és sajnos ezt azok is tudják, akik a feszültséget ezzel tovább szítják és a tüzet égetik.
Alapítványok, egyesületek speciális csoportok: politikai pártok.
Ugye azt leszögezhetjük, hogy a világban senki nem hazudik? Mindenki igazat mond!
Na, ha ezen túl jutottunk, akkor ebből egyértelmű, hogy aki civil szervezetet alapít, vezet, vagy tagja, akkor – az előző immáron axiómánkból kiindulva – pláne nem hazudhat!
Vagyis ha azt mondják ezek az egyesületek, alapítványok, hogy ők jó cél érdekében munkálkodnak, akkor azt minden fenntartás nélkül el kell nekik hinnünk, mert igaz!
Tényleg ennyire hülyére akar venni mindenki, mindenkit?
Na már most ahogy fenn is írtam léteznek pártok. Ezek is szervezetek, de speciális politikai célzattal létrejött szervezetek. Az ezen felül megalapított és létezők, azok politikán kívül foglalkozhatnak szinte bármi jóval, ami előreviszi az embereket. És ez így is jó. Illetve jó lenne. De nem!
Mert vannak bőrükbe nem férő igazmondó, soha nem hazudó emberek, akik civilként át akarják politizálni a világot, közbe persze a civilségük mögé rejtőzve. Na és mivel van egy ugye az axiómánk, ami mostanra ténnyé szilárdult, hogy nem hazudnak, így valami hatalmas felsőbbségi székből oszthatják a tudást és az észt.
Csak egy kérdésem van, miért nem alapítottak pártot? Osztan lehetne politizálni dögivel. Persze tudom, miért. Mert akkor transzparensnek tetszenének lennie, ki, mikor, miért, mit akar az alapján, amit tesz és mond. Sokkal jobb egy jó szándékú papíron – de akár még valóságban is – emberiségért küzdő szervezet oldaláról késelgetni és utána mérges szemmel, felhúzott szemöldökkel kikérni magának, hogy mit képzel az, aki meggyanúsítja őt gyilkossággal. Hát kérem ez a modernkori bűnözés zseniális.
Nincs itt kérem mit nézni menjenek odább. Nincs itt semmi hazugság és semmi varázslat. Elméletileg. Aztán gyakorlatilag?
Nem lehetne büntetni a gonoszakat kicsit jobban? Persze csak öltői volt a kérdésem.
És végül akkor térjünk vissza erre a „tomboló” járványra.
Tény nincs ellenszer. Tény 80-90% ban akit megfertőz úgy éli meg mintha megcsípte volna egy szúnyog. Tény viszont az emberiség – eddigi számadatok alapján kimondható – 18%- a belehal a vírus okozta szövődményekbe. (később ezek a számok változhatnak, mert ha az összes megbetegedést nézzük, azoknak az arányai még változhatnak.) Tény a csapból is a vírus folyik és az hogy hány beteg van, hány halott van. Tény csak ebben a szezonban influenzában meghalt nagyjából fél millió ember.
Kérdés. Ha folyamatosan, napi szinten, országonként mutatnánk, hogy influenzába hány ember halt meg. Vagy autó balesetben hány ember halt meg, vagy repülőgép szerencsétlenségben. Vajon akkor az emberek, hogy reagálnának?
Engem persze az is érdekelne! Mindenhol csak azt mondják, hogy idősek halnak meg és akik eleve nagyon betegek voltak. Kétféle megközelítést látok az egyik hogy eleve beteg emberek haláluk előtt megkapják a vírust és mivel eljött az idő a vírussal fertőzve halnak meg. A másik pedig az, hogy vírussal fertőződik a világ és aki megkapja bár beteg volt, de a vírus miatt hal meg a végén. Aztán az is kíváncsisággal tölt el, hogy vajon influenzába egy hasonló időszakban hányan halnak meg naponta, illetve az influenza felülfertőzés végett ugyanezen korosztály, aki most is kiemelten érintett ugyanazon krónikus betegségei végett vajon kevesebb vagy több halált produkál?! Egyszer reméljük kiderül minden.
És igen! Két rossz van.
Az egyik az, amikor valaki hisztériába tajtékzóan rémhíreket keltenek és ezzel szítják azt a tüzet ami talán parázsnak is kicsi lehetne. Ez valóban csak emberi gonoszság és így van összerakva pár gazember? Vagy kinek állhat ez érdekében? Az látható hogy megrogyott a világ gazdasági lába és ez egyre inkább látszik az idő előrehaladtával ahogy a különféle intézkedések jönnek és avégett, ahogy az emberek viselkednek.
A másik amikor valaki elbagatellizál. Nincs itt semmi baj kérem, haladjanak előre oszt tessék gyorsan megbetegedni. A világ nem arra készül semmilyen területen, hogy egy vis major esetén extrém körülmények végett az eszközeit feleslegesen tartogassa. Ez olyan, mint amikor otthon mindig tartanál 500 főre evőeszközt, széket, asztalt, meg kenyeret meg mindent egyebet, mert bármikor megnősülhet a fiad (aki egyébként még most csak 5 éves se) . Ugye mekkora butaság lenne és megalapozatlan pénzkidobás? Felesleges. Ráér akkor, amikor majd bekövetkezik. Na de ha hirtelen bekövetkezik. És nincs csak 12 darab belőle –mert felesleges volt hisz család addig maximum 8 volt – akkor nem tud leülni hirtelen 500 ember. És ha ez bekövetkezik és hirtelen akkor nincs mit tenni csak 12 ember tud leülni és a maradék 488 pedig hoppon és éhen marad. De ha megtudnád oldani hogy tizenkettesével sorba jöjjenek óránként akkor mindenkit ki tudnál szolgálni.
Ezt tessék kérem megérteni!
Ráérünk majd utána azon gondolkozni, hogy ki volt itt az eredeti bűnös és kik voltak közben a vétkesek.
Azért van eszed, hogy használd! De ez nem elég, hogy használod. Nagyon fontos második szabály, hogy jóra használd.
Ha meg tudnánk oldani azt a lehetetlen, hogy 2 hónapig mindenki a világon otthon marad a vírus kipusztulna – de legalábbis elvonulna. Vagy ha tudnánk végre, hogy ez valóban ennyire gonosz dolog-e mint ahogy azt naponta a médiába látjuk, halljuk (most az egész Föld bolygó alkalmas egy konkrét horrorfilm forgatására, ideális Hollywood-e történet)
De ha ezt az ideális célt nem lehet megoldani legalább közelítsünk efelé. Minél többen minél tovább maradjunk a többi embertől távol.
Ne legyél gyilkos még véletlenül sem. Mocsok egy érzés úgy élni a fennmaradó életed, hogy megöltél valaki, vagy akár több embert is.
Ha te nem így érzed, ott nagyon nagy baj van nálad belül!
Maradj otthon!
Ezt kérik tőlünk mindenhol olyanok akik több információval rendelkeznek mint mi. Később ráérünk majd vádaskodni és igazságot keresni. Most nem a széthúzás hanem az összefogás ideje van!

TT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .