Hófehérke a Mikulás és a Krampusz

A Hófehérke Óvodában minden évben hatalmas élmény a Mikulás érkezése. Több szülő elmondása szerint ilyenkor sokkal hamarabb felébrednek a gyerekek és a nagy izgalom mellett a várakozás örömével érkeznek.

Természetesen ezt az izgalmat mi is fokozzuk, hiszen a palástban, püspöksüvegben, pásztorbottal érkező Mikulás a segítő krampuszával nem találja az épület bejárati ajtaját, így az udvaron kezdik keresgélni, hogy hol is lehetne bejutni a gyerekekhez.Természetesen ezt az „eltévedést” észreveszik a gyerekek és elkezdenek izgatottam kiabálni, és segíteni. Az ajándékot osztó

Mikulás végigjárja a csoportjainkat, minden kisgyermekhez van néhány pozitív vagy éppen ösztönző szava. A gyerekek énekelnek, verseket mondanak, de nem ritka az sem, hogy tánccal köszöntik a „vendégeket”.Mondhatjuk azt, hogy hozzánk a Mikulás és szárnysegédje majdnem egy évtizede jár, igaz ebben az évben a védettségi igazolványukat is bemutatták.

Hál Istennek kevés gyermek beteg nálunk, így majdnem teljes létszámmal élhették meg a mai nap gyönyörét és izgalmait.Az intézményünkben dolgozó felnőttekről sem feledkezett meg a jó öreg. Nagy hálával köszöntem meg én is, hogy jónak ítélték meg a viselkedésemet és a munkámat, így virgács helyett ajándékot hoztak nekem is, mint minden itt dolgozó felnőttnek.

A kollégák összhangban történő szervező munkája növelte a nap ünnepélyességét és mindannyiunk együttes örömét.

Forrás: M.Tóth Katalin önkormányzati képviselő Facebook oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .