Áder János környezetbarát autómosási technológiáról beszélgetett podcastjában

 Környezetbarát autómosási technológiát alkalmazó vállalkozás vezetőjével beszélgetett Áder János köztársasági elnök a Kék bolygó podcast hétfői adásában.

    Kaczur Áron, a CleanGo Services Kft. alapító ügyvezetője a műsorban elmondta, nanotechnológia segítségével az eddig az autómosásra elhasznált 120-130 liter víz kiváltható néhány deciliterrel.
    Ismertetése szerint egy biológiailag lebomló koncentrátumról van szó, amelyet 4-5 deciliter vízzel vegyítve egy nagyon szennyezett autó is tisztára mosható.

Szponzorált tartalom

  • Ingatlanközvetítés
    by APEV on 2024.03.11. at 13:23

    Az ingatlanpiac folyamatosan változik, és az ingatlaneladás mindig fontos döntést jelent a tulajdonosok számára. Egy jól megtervezett és kivitelezett eladási folyamat nemcsak hogy növeli az ingatlan piaci értékét, de jelentősen megkönnyíti a tulajdonos számára a sikeres adásvételt is. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány kulcsfontosságú lépést és tippet, amelyek segíthetnek az ingatlaneladás során. Először is, fontos, hogy A Ingatlanközvetítés bejegyzés először Takarítás-duguláselhárítás-rovarirtás és egyéb szakmunkák-én jelent meg.


    Kitért arra: hét-nyolc másodpercenként 69 ezer liter ivóvíz tisztaságú vizet használnak gépkocsimosásra a világon, a felhasznált víz és a benne lévő veszélyes vegyszerek pedig – a víztisztítás ellenére is – visszakerülnek a természetbe. A vállalkozást arra építette, hogyan lehet úgy autót mosni, hogy annak ökológiai lábnyomát minimálisra csökkentsék.
    Ez a technológia mindenben jobb, mint az eddigi megoldások, mert fenntartható, kényelmesebb és gyorsabb is – emelte ki a vállalkozó.
    A szer hatásmechanizmusáról az ügyvezető azt mondta, a felületre permetezve a tisztítószer egyfajta filmréteget képez a fényezésen, a nanorészecskék „bekebelezik” a piszkot, amely egy mikroszálas ronggyal letörölhető a felületről.
    A startup fejlődésére vonatkozó kérdésre Kaczur Áron elmondta, szeretnének külföldön is terjeszkedni, illetve elképzeléseik között szerepel egy olyan magyar cég, amely először a régióba, majd egész Európába exportálná a technológiát. Ehhez befektetőkkel tárgyalnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .