Párbajtőr diákbajnokság a Diadalban

A Magyar Vívószövetség megbízásából a Diadal Úti Általános Iskolában Budai István testnevelő, a Budapesti Honvéd Sport Egyesület (BHSE) szakedzőjének és az iskola munkatársainak szervezésében, Rákosmente Önkormányzatának támogatásával hatodik alkalommal került megrendezésre 2018. január 27-28-án a Budapest Párbajtőr Diákbajnokság. A sporteseményen az ország 30 településéből 300 diák vett részt.

A vasárnapi díjkiosztó ünnepségen Horváth Tamás alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta, Rákosmente Önkormányzata évek óta kiemelten kezeli a párbajtőr tehetséggondozást a Diadal Úti Általános Iskolában. A BHSE vívószakosztállyal karöltve anyagilag is támogatta az önkormányzat az iskola tornatermének vívóteremmé fejlesztését, felszerelések bővítését, illetve az elektromos pástok számának növelését. Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy mára meghatározó országos eseménnyé nőtte ki magát a két napos torna, amihez szívből gratulált a szervezőknek és a résztvevőknek.

A BVSC női tőrvívóinak edzője, Kovács Iván szintén elhozta tanítványait, elismeréssel szólt a Diadal Úti Általános Iskolában megrendezett sporteseményről, amely mára országos vívóünneppé nőtte ki magát, nyilatkozta a kétszeres olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok egykori tőrvívó.

Forrás: rakosmente.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .