Önkormányzati hírek

Polgármesteri közlemény

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A koronavírus által okozott veszélyhelyzetben – tekintettel a kormány által 2020. május 17-én kihirdetett intézkedésekre – Rákosmente Önkormányzata nevében az alábbiakat rendelem el:

2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések.

Mindenki köteles a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, a másik embertől – lehetőség szerint – legalább 1,5 méter távolságot tartani.
Mindenkinek kötelező maszkkal, sállal vagy kendővel eltakarni az arcát az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.
A 65. életévüket betöltött személyek továbbra is csak 9 és 12 óra között látogathatják az üzleteket, gyógyszertárakat, drogériákat.

Játszóterek
Rákosmente közterületi játszótereit – fertőtlenítésüket követően – folyamatosan megnyitjuk a nagyközönség előtt, kérjük Önöket, legyenek figyelemmel az előírt védőtávolság biztosítására.

Önkormányzati piac
A közellátás a megszokott rendben történik, a piac nyitvatartása – az idősekre vonatkozó időkorlátozás megtartása mellett – továbbra is változatlan, megközelítését a hétvégén is mindegyik be- és kijáraton biztosítjuk.

Sportintézmények
Az önkormányzati sportlétesítmények – az Újlak utcai uszoda és a Tanuszoda kivételével –, valamint a szabadtéri fitnesz- és kondiparkok a fertőtlenítést követően 2020. május 19-től (kedd) újranyitnak, kérjük, mindig tartsák szem előtt az alapvető közegészségügyi szabályokat.

Kísérjék az elkövetkezendőkben is figyelemmel honlapunkat és Facebook-oldalunkat, ahol intézkedéseinkről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket!

Legyünk figyelemmel egymás iránt, vigyázzunk egymásra!

Budapest-Rákosmente, 2020. május 18.

Horváth Tamás
polgármester

A tájékoztatás az alábbiakban érhető el:

Polgármesteri tajékoztatás 2020 05 18

Ezt is olvassa el!
Polgármesteri közlemény a Rákosmenti Csibe Bölcsőde bezárásáról

Kedves Szülők! Tisztelt Rákosmenti Polgárok! A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre, a gyermekek és a bölcsődében dolgozó munkatársaink, valamint családjaik Elolvasom

2021-ben is folytatódik az ételosztás kerületünkben

Január 8-án, pénteken dr. Bakos András alpolgármester majorannás tokányt tésztával osztott a fedél nélkülieknek, a hátrányos helyzetű családoknak, valamint az Elolvasom

Elhunyt Dr. Krébesz Károly

Dr. Krébesz Károly 1970-1978-ig kerületünk tanácselnök helyettese, majd a rendszerváltásig a tanácselnöke volt. A júniusi képviselő testületi ülést megelőzően kapta Elolvasom

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

A két hónapja kihirdetett járványhelyzet nem csak nehézséget hozott Rákosmente polgárainak mindennapjaiba, hanem az emberi kapcsolatok átértékelését, az egymásra figyelést, Elolvasom

0 0 vote
Article Rating
Érdekel minket az ön véleménye is