Emlékkoncert Dr. Kálmán Alajos tiszteletére

Egyperces néma vigyázállással, majd emlékkoncerttel tisztelegtek Rákosmente szülöttére, a közelmúltban elhunyt Dr. Kálmán Alajosra, kerületünk díszpolgárára a család tagjai, barátai, tisztelői 2018. január 28-án a Rákoshegyi Bartók Zeneházban.

Bokor Jutta intézményvezető felidézte, Dr. Kálmán Alajosnak köszönhető, hogy a helyi önkormányzattal és a rákoshegyi civilekkel összefogva 2005-ben, Bartók Béla egykori lakóhelyén létrejött a zenei kultúrát ápoló és hirdető Bartók Zeneház.

Szabó Tiborné önkormányzati képviselő megemlékezésében kiemelte, Dr. Kálmán Alajos lokálpatriótaként mindig aktív szereplője volt Rákosmente közéleti, művészeti életének. Tizenegy éven át vezette a Vigyázó Ferenc Művelődési Társaságot, majd Rákosmente Önkormányzatának felkérésére részt vállalt a Rákosmenti Értéktár Bizottság munkájában.  A művészet valamennyi területén otthon érezte magát, igazi humanista volt, hangsúlyozta a képviselőasszony.

Az emlékkoncert résztvevői néma főhajtással emlékeztek meg a napokban elhunyt Fejér Gyuláról,  Rákoshegy egykori önkormányzati képviselőjéről, a helyi polgári kör elnökéről, a Vigyázó Ferenc Művelődési Társaság titkáráról.

A koncerten Beethoven, Liszt, Bartók és Kodály művek hangzottak el Gonda Katalin rákosmenti zongoraművész előadásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .