Rekordév várható. 15 millió utasra számítanak

Tíz új utashíd is megépült
Az új utasmóló a Budapest Airport saját finanszírozású beruházásában nyolcmilliárd forintból jött létre. Az építmény több mint tízezer négyzetméterrel növelte meg a nem schengeni 2B Terminál utasforgalmi területét, ugyanakkor évi ötmillió fővel bővítette a reptér utasforgalmi kapacitását.

A háromszintes új móló a légi utasok várakozását, beszállítását, kiszállítását és útlevél-ellenőrzését teszi lehetővé. A 220 méter hosszú területen tíz új utashíd és 27 új beszállókapu jött létre, a móló kiszolgálja a légitársaságok különféle beszállítási igényeit is. Az új épület egyszerre három szélestörzsű és négy keskenytörzsű gépet tud kiszolgálni, a gépeket utashídon, buszon és gyalog is meg lehet közelíteni. Az utasmóló fejlesztése a móló épületén kívül az egyik, repülőgépek által használt gurulóút meghosszabbítását is magában foglalta.

 

 

Rekordév várható
Az átadáson Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy negyedik éve kétszámjegyű utasforgalom-bővülést tapasztalnak, idén év végére új rekord várható, 15 millió utasra számítanak.

Minden eddiginél több hosszútávú járat indul most Budapestről, ezért szükség volt egy új utasforgalmi épületre.

  Vidor utca - Elkészült az elkerülő

50 milliárdos átfogó fejlesztés zajlik
Az épület a tervezettnél két hónappal korábban készült el, már a nyári szezon utolsó időszakában átadták az forgalomnak a budapesti új hosszú távú járatok miatt.

A 2B terminálhoz kapcsolódó utasmóló megépítése az egyik legfontosabb része a Budapest Airport 50 milliárd forintos BUD 2020 elnevezésű, 2020 végéig megvalósuló repülőtér-fejlesztési tervének.

Forrás: Magyar Építők


Hirdetés

Pega Bútor Csepel Rákóczi Ferenc út

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .