Közlekedés

Rekordév várható. 15 millió utasra számítanak

Meg szeretné osztani?

Tíz új utashíd is megépült
Az új utasmóló a Budapest Airport saját finanszírozású beruházásában nyolcmilliárd forintból jött létre. Az építmény több mint tízezer négyzetméterrel növelte meg a nem schengeni 2B Terminál utasforgalmi területét, ugyanakkor évi ötmillió fővel bővítette a reptér utasforgalmi kapacitását.

A háromszintes új móló a légi utasok várakozását, beszállítását, kiszállítását és útlevél-ellenőrzését teszi lehetővé. A 220 méter hosszú területen tíz új utashíd és 27 új beszállókapu jött létre, a móló kiszolgálja a légitársaságok különféle beszállítási igényeit is. Az új épület egyszerre három szélestörzsű és négy keskenytörzsű gépet tud kiszolgálni, a gépeket utashídon, buszon és gyalog is meg lehet közelíteni. Az utasmóló fejlesztése a móló épületén kívül az egyik, repülőgépek által használt gurulóút meghosszabbítását is magában foglalta.

 

 

Rekordév várható
Az átadáson Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy negyedik éve kétszámjegyű utasforgalom-bővülést tapasztalnak, idén év végére új rekord várható, 15 millió utasra számítanak.

Minden eddiginél több hosszútávú járat indul most Budapestről, ezért szükség volt egy új utasforgalmi épületre.

50 milliárdos átfogó fejlesztés zajlik
Az épület a tervezettnél két hónappal korábban készült el, már a nyári szezon utolsó időszakában átadták az forgalomnak a budapesti új hosszú távú járatok miatt.

A 2B terminálhoz kapcsolódó utasmóló megépítése az egyik legfontosabb része a Budapest Airport 50 milliárd forintos BUD 2020 elnevezésű, 2020 végéig megvalósuló repülőtér-fejlesztési tervének.

Forrás: Magyar Építők


Hirdetés

Pega Bútor Csepel Rákóczi Ferenc út
Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés