Átadták a Micimackó Óvoda felújított udvarát

Folyamatosan szépülnek és újulnak meg óvodáink a kerületben. 2023. májusának utolsó napján a Micimackó Óvoda felújított udvarát adta át Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere.

Az átadón jelen volt dr. Bakos András és dr. Füzesi Péter alpolgármester, valamint Kovácsné Pálvölgyi Gabriella intézményvezető.

Az óvoda udvarának nyugati területe az intenzív használattól a sártól és a portól nagyon elhasználódott területté vált. Az udvar ezen része egységes műfű burkolatot kapott, ezáltal ellenállóbbá vált, így most már nincs akadálya a terület egész éves használatának. A műfű szélére térkőburkolatos járda került.

Horváth Tamás elmondta, hogy nagy próblémát okozott az eső miatt kialakult sár- és vízréteg, mely nem tette lehetővé, hogy a gyerekek az udvar teljes területét tudják használni. Ez a rész most kapott egy modern, a jelenlegi igényeknek megfelelő műfűves borítást, mely elnyeli az esővízet, így a gyerekek egy-egy zápor vagy zivatar után is vízmentesen játszhatnak az udvaron.

A polgármester kiemelte, „nem szerettük volna teljes udvart műfűvesíteni, hiszen meg vagyok győződve arról, hogy szükség van a természetes zöldfelületre, ezért az udvar másik része meghagytuk eredeti formájában”.

Az elavult játszóeszközök cseréje, illetve az egyes játszó eszközök áttelepítése is megvalósult a mostani beruházásban. Egy fészekhinta került telepítésre esésvédő réteg készítésével. A rugós játékok, a mókuskerék, a polyball pedig új helyre került, hogy a gyerekek továbbra is felhőlenül játszhassanak rajtuk. 

Az óvodában volt egy mászóka, mely inkább a kisebbeknek készült. A szomszédos Nefelejcs Bölcsődében pedig a meglévő tűzoltóautó inkább a nagyobb gyermekek részére nyújt kiváló élményt. Ezért az óvoda és a bölcsőde vezetőinek kérésére ezeket az eszközöket megcserélték a két intézmény között. Az óvodából a kisebb mászóka átkerült a bölcsődébe, a tűzoltóautó pedig a jövőben az óvoda udvarán játszó gyermekek életterét teszi élménydúsabbá. 

Az udvari munkálatok mellett az intézmény belső terei is megújultak. Kifestettük az emeleti- és földszinti öltözőket, valamint az aulát.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .