Tőrvívó diákolimpia a Diadalban

Február 8-9-én, négy korcsoportban, reggeltől estig zajlott a párbajtőr diákolimpia 2019/2020 Budapest és Pest megyei Régió döntő versenyei a Diadal úti Általános Iskolában, ahol 12+1 páston közel négyszáz ifjú tőröző lépett a küzdőtérre.
A Férfi párbajtőr 3-as korcsoport „A” kategóriában a dobogó második fokára Bán Dávid, a rákoshegyi Czimra Gyula Általános Iskola diákja léphetett fel.
Horváth Tamás polgármester, dr. Füzesi Péter alpolgármester és Halász Dezső önkormányzati képviselő társaságában látogatott el a diákolimpia helyszínére. A polgármesteri köszöntőben elhangzott, Rákosmente Önkormányzata, a Magyar Vívó szövetség és a Budapesti Honvéd Sportegyesület több éves együttműködésének köszönhetően immár korszerű körülmények között, minőségi sportpadlón, 13 páston került megrendezésre az idei tanév Budapest és Pest megyei Régió párbajtőr diákolimpiája közel négyszáz ifjú tehetséges versenyző részvételével. Horváth Tamás köszönetet mondott Budai István vívószakedzőnek, az iskola testnevelőjének, aki évek óta magas színvonalon oktatja a tőrvívást és fáradhatatlanul szervezi a versenyeket. Az elmúlt években hét alkalommal került megrendezésre országos párbajtőr diákbajnokság, az idén pedig első alkalommal diákolimpiának adott otthont a Diadal úti iskola. A városvezető köszöntőjében kiemelte, örvendetes, hogy egyre több kerületi iskolában van vívásoktatás, amely növeli a diákok küzdőképességét, bátorságát, rögtönzőképességét és a gyors dönteni tudás képességét is. Végezetül Horváth Tamás eredményes versenyzést kívánt a diákolimpia minden ifjú versenyzőjének.
Férfi párbajtőr 3. korcsoport. „A” kategória. 2. helyezést ért el Bán Dávid (Czimra Gyula Általános Iskola); 6. Kiss Donát Lőrinc (Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium). Női párbajtőr 3. korcsoport. „A” kategória. 9. Sztankovics Kinga (Czimra Gyula Általános Iskola); „B” kategória 3. Juhász Adrien (Diadal Úti Általános Iskola); Férfi párbajtőr 4. korcsoport. „A” kategória. 5. Szilárd Zsigmond (Újlak Utcai Általános Iskola); 8. Pluhár László (Diadal Úti Általános Iskola), 31. Zsigó Marcell (Kossuth Lajos Általános Iskola).

2020. február 16-án a középiskolások két korcsoportjának megmérettetésével folytatódik a tőrvívók diákolimpiája a Diadal Úti Általános Iskolában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .