Átadták a megújult kosárpályát a Szabad május téren

Az átadón részt vett Horváth Tamás polgármester, dr. Bakos András alpolgármester és dr. Bényi Zsolt, Rákoshegy önkormányzati képviselője. A kivitelező részéről megjelent Bíró Tamás, a Prémium Pázsit ügyvezetője és Eszenyi Dénes projektmenedzser, az újpesti focicsapat egykori csatára.

„A megújított kosárpálya része annak az önkormányzati programnak, melynek keretében több éve újítjuk fel a kerületeinkben található köztéri sportpályákat. Tavaly a Helikopter lakóparkban újítottuk fel a sportpályát, most pedig dr. Bényi Zsolt képviselő úr kérését teljesítve került felújításra a Szabad május téren található kosárpálya” – mondta Horváth Tamás, Rákosmente polgármester.

A városvezető hozzátette, hogy a kosárpálya felújítása ugyanazzal a technológiával történt, mint a Helikopter lakóparban található sportpálya esetében. A polgármester megköszönte a Prémium Pázsit Kft.-nek a munkát, és a korábbi pályák tapasztalatából kiindulva bizton állíthatjuk, hogy megfelelő munkát végzett a kivitelező.

„Az építészeti munkákkal párhuzamosan a kerítést és a kosárpalánkokat is felújítottuk. Nagy örömünkre az itt élő fiatalok már birtokba is vették ezt a pályát. Egyúttal arra kérem a környéken lakókat, vigyázzanak erre a pályára, hogy gyermekeik még sokáig kosárlabdázhassanak ezen a területen” – tette hozzá Horváth Tamás.

Bíró Tamás, a kivitelező cég ügyvezetője az újfajta technológiába avatta be a jelenlévőket:

  • a műfű 60l/perc/m2 vízáteresztő képességgel rendelkezik, az alatta lévő alépítmény 30 centiméter vastagságú, amely három frakcióból álló murvaágyazat, így a vízelvezetés garantált.
  • a műfű szálai 24 milliméter hosszúak, melyek rugószerűen fel vannak tekerve, így a szálak hossza 12 milliméter.
  • ez a pázsit többféle színben elérhető, ezért nincs szükség a vonalak, illetve különböző pályarészek festésére, ezáltal 100 százalékban garantált a színtartás.
  • az újgenerációs gyártási technológia miatt a pázsit rugalmas, ízületkímélő.
  • a pálya vízelvezetésének köszönhetően nem alakulnak ki tócsák.
  • a pálya töltőanyaga kvarchomok, nem gumigranulátum, nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, illetve nincsenek kopófelületek, ennélfogva a pálya – minimális karbantartás mellett – hosszú időn keresztül megőrzi állagát.

Az esemény zárásaként Horváth Tamás és dr. Bakos András egy baráti kosarazás keretében ki is próbálta a megújult pályát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .