Ruhafogas akcióval segíti a rászorulókat a Rákosmenti Adományház Egyesület

A Rákosmenti Adományház Egyesület 2012-ben a kerületben élő, hátrányos helyzetű lakosok támogatása céljából alakult.

A szervezet elsősorban étellel és ruhákkal segíti a nehéz sorsúakat, de szívesen fogadják őket az év bármely napján.

A járványhelyzetre tekintettel 2020 novemberétől határozatlan időre bezárta kapuit az épület, azonban ez idő alatt sem szerették volna magukra hagyni a segítségre szorulókat, így merült fel az ötlet, hogy a hideg idő beköszöntével folyamatosan támogassák a meleg ruhát nélkülözőket.

Az adományház gépkocsi bejárójánál kialakított területen az egyesület munkatársai folyamatosan töltik fel kabátokkal, pulóverekkel, sállal, sapkával a fogasokat, így az arra járó, nehéz helyzetben lévők elvehetnek egyet a téli ruhaneműkből.

Lambert Krisztina, a szervezet vezetőségi tagja elmondta, terveik szerint – és az időjárás függvényében – február közepéig folytatják a ruhafogas akciót, ha pedig a jövőben az egészségügyi előírások is lehetővé teszik, újra kinyitja kapuit a ház, hogy támogatást nyújtson az időseknek, az édesanyáknak és mindenkinek, akinek szüksége van rá, mert együtt könnyebb!

A Rákosmenti Adományház Egyesület elérhetősége:

https://hu-hu.facebook.com/adomanyhaz/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .