Elhunyt Bajtai Miklós nyugalmazott r. alezredes

BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság

Életének 83. évében, február 17-én elhunyt Bajtai Miklós nyugalmazott r. alezredes, a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság egykori vezetője.

Nemrég még megadatott nekünk, hogy régi nagy elődünk szavait hallgassuk csendben, most a búcsúzás pillanata maradt; fél éve még a fekete-fehér egyenruhás fényképek között válogattunk, Bajtai Miklós nyugalmazott r. alezredes pedig nagy szeretettel elevenítette fel előttünk a múltat, a XX. század rendőréletét és történeteit.

Bajtai Miklós nyugalmazott r. alezredes szeretett rendőr lenni, szerette a hivatását és azok a kollégái, akinek megadatott, hogy vele dolgozhattak, ők mind a mai napig tisztelettel és szeretettel emlékeztek róla, és büszkék arra, hogy Tőle tanulhattak. Bajtai Miklós nyugalmazott r. alezredes szerette, és viszont tisztelte a kollégáit, akiknek akkor is üzent, amikor 80. születésnapja alkalmából köszöntöttük őt:

„Törődjenek egymással, segítsék egymást, beszéljenek egymással, és oldják meg a problémákat.”

– adta át szavait az utókornak.

Bajtai Miklós nyugalmazott r. alezredes 1963. február 22-én kezdte meg a hivatásos rendőri pályáját, nyomozó volt a X. kerületben. Később főnyomozó, majd alosztályvezető lett, 1976-ban pedig kinevezték a XVII. kerület rendőrkapitányának. És ő is maradt 15 éven keresztül, egészen 1991-es nyugdíjazásáig. Utoljára 2022. december 23-án kaptunk az alezredes Úrtól egy rendkívül jól eső, kézzel írt levelet az ünnepek alkalmából. Most, a hír hallatán, mi budapesti rendőrök megrendülten állunk, hogy ismét egy igazi zsaru távozott közülünk. Nyugodjon békében Kapitány Úr!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .