Paralimpiai Láng-díjat kapott Gattyán György üzletember

A Teqball társalapítója bízik abban, hogy a magyar parateqball ott lehet a következő paralimpián!

A parasportért végzett kiemelkedő munkájáért „Paralimpiai Láng-díjat” kapott Gattyán György. A Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa az elismerést Szabó Lászlótól, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökétől, illetve Kulcsár Krisztiántól, a MOB elnökétől vehette át a magyar paralimpiai csapat eskütételén.

A Nemzetközi Teqball Szövetség, a FITEQ tavasszal jelentette be, hogy a teqsportok mellett már parateqballban is hazai és nemzetközi versenyeket hirdet. A parateqballt mankóval, de akár protézissel élő mozgássérült sportolók is kipróbálhatják, hiszen az alapítók külön szabályrendszert dolgoztak ki számukra. Ebben a parasportban az szintén újításnak számít, hogy a játék lehetővé tesz olyan páros mérkőzéseket, ahol páronként egy ép és egy parasportoló játszik.

A FITEQ alapítói (Borsányi Gábor, Huszár Viktor, Gattyán György) bíznak abban, hogy valamelyik teqsporttal egyidőben a parateqball is hamarosan ott lehet a paralimpián.
„A parateqballal megnyílt a lehetőség arra, hogy egy magyar parasportág bekerüljön a paralimpia programjára” – mondta az üzletember, aki addig arra buzdít mindenkit, hogy szurkoljon a magyar paralimpiai csapatnak!
„Mivel a Teqball már több, mint 110 nemzeti szövetséggel rendelkezik, így biztosra vehető, hogy a magyar parasportág hamarosan ugyanennyi országban jelen lesz” – tette hozzá az üzletember.

A FITEQ büszke arra, hogy az új sportágat és annak szabályrendszerét a cégnél dolgozó parasportolókkal közösen hozták létre, alakították ki.

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .