Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

A két hónapja kihirdetett járványhelyzet nem csak nehézséget hozott Rákosmente polgárainak mindennapjaiba, hanem az emberi kapcsolatok átértékelését, az egymásra figyelést, önzetlenséget is számtalanszor megtapasztalhatták a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat munkatársai.

A szervezet kollégái több alkalommal kaptak aggódó hívást, mely során a kerületi lakosok nem csak maguknak kértek segítséget, hanem ismerőseikért, klubtársaikért aggódtak. Az intézmény szervezeti egységei között is egyre erőteljesebben érezhető az összefogás és összetartozás. Több esetben tartottak online esetmegbeszéléseket, de számtalanszor került sor a családgondozó, az idős,- és a közösségi ellátásban dolgozó munkatárs együttes esetkezelésére és családlátogatására.
Az intézmény dolgozói a múlt héten 1647 adag meleg ebédet szállítottak a kerületi szépkorúaknak. Gondozónőik 177 alkalommal látogatták meg ügyfeleiket és az Életfa munkatársai 119 alkalommal segítették az időskorúak bevásárlását, ügyintézését, valamint 452 ügyféllel tartottak telefonon kapcsolatot.
Mindeközben Rákosmente Önkormányzatának munkatársai továbbra is azon dolgoznak, hogy a kerületben élő időskorú polgártársaink mindennapjait megkönnyítsék. Kollégáink közel 150 telefonhívást fogadtak, amelyek elsősorban élelmiszervásárlásra, gyógyszerkiváltásra, csekkbefizetésre és levélfeladásra irányultak.

Szóljon hozzá!

[Fancy_Facebook_Comments]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .