Tavaszi karbantartás

A Budapest Airport 2019 tavaszán befejezi a repülőtér futópályavégeihez tartozó műszeres leszállító rendszer berendezéseinek 2015-ben megkezdett korszerűsítését.

Az idei évben a 2-es számú futópálya budapesti (13L jelű) végéhez tartozó ILS rendszert fogjuk lecserélni, amely a futópálya hosszabb távú zárásával fog járni. Ez időszak alatt minden érkező és induló járatot az 1-es számú futópályán tudunk kiszolgálni, így Rákoshegy felett semmilyen gépmozgás nem várható. Az ILS rendszer cseréjére várhatóan 2019. április közepe és június közepe között kerül sor.
A 2-es számú futópálya majd két hónapig tartó lezárása előtt azonban az 1-es számú futópályát fel kell készítenünk a szünet nélküli üzemelésre, ezért 9 napon keresztül, folyamatos zárás mellett el kell végeznünk számos javítási és karbantartási munkálatot, többek között betonjavítási munkálatokat, dilatációs tömítések javítását, esővíz-elvezető csatornák tisztítását, valamint a navigációs- és fénytechnikai rendszerek ellenőrzését, karbantartását.
Az 1-es számú futópályát a tervek szerint 2019. március 18-án 8:00 órakor lezárjuk, és 2019. március 27-én 8:00 órakor ismét megnyitjuk és visszaadjuk a légiforgalom számára.
Az 1-es számú futópálya zárásának időtartama alatt kérjük a rákoshegyi lakosok szíves türelmét!

Tetőkárok kezelése

Az 1-es futópálya zárása alatt, főként délkeleties szélirány esetén az érkező légijárművek várhatóan Rákoshegy felől fogják megközelíteni a repülőteret. Amennyiben a leszálló gépek után jelentkező légörvény hatására a tetőcserép, pala, vagy zsindely elmozdult eredeti helyzetéből, kérjük, jelentse nekünk az esetet az alábbi elérhetőségeink egyikén, hogy mielőbb segítségére lehessünk a károk helyreállításában:
– zöldszámon: 06-80-203-820
– e-mailben: kornyezetvedelem@bud.hu
– honlapunkon: https://www.bud.hu/kornyezetvedelmi_bejelentes
A zöldszámon üzenet is hagyható, amennyiben nem tudjuk azonnal fogadni hívását. Hétvégén vagy munkaidőn kívül kérjük, hívja a Budapest Airport általános ügyfélszolgálatát a 06-1-296-7000 telefonszámon, ahol kollégáink felveszik a legfontosabb adatokat és továbbítják a bejelentést az illetékes szakterület felé.

Budapest Airport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .