Közlekedés

Bökényföldi út burkolatát újjáépítik

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Olvasási idő: 1 perc

A mai nappal megkezdődött a XVI. kerületi Cinkotai út és Bökényföldi út régen várt felújítása.
A munkák a közműkiváltásokkal indulnak. Kifejezett kérésem volt, hogy amíg tart a Keresztúri úti felüljáró sávlezárással járó javítása (még öt hét van hátra), addig ebben az irányban útkorlátozásokkal ne nehezítsék a közlekedést.
A beruházás 2019. június 30-ig tart. A Bökényföldi út burkolatát újjáépítik, ahol szükséges, teljes pályaszerkezet-cserét végeznek. A buszgarázsnál, a Rákosligeti határút – Cinkotai úti csomópontban új körforgalmat alakítanak ki. Kerékpárút épül a Bökényföldi út mentén a Zsemlékes utcáig, amely összeköti a XVII. kerületi Cinkotai úti kerékpárutat a XVI. kerületi hálózattal.

 

Forrás: Riz Levente Facebook

 

Az Újszász utcában kialakítanak egy balra kanyarodó sávot a jelzőlámpás csomópont módosításával, amely csökkenti a torlódást. A buszöblöket bazaltbeton burkolattal, az útpályán lévő buszmegállókat erősített aszfalt szerkezettel építik meg, illetve a buszmegállók peronjait és a terelőszigeteket térkővel burkolják. Új közvilágítást létesítenek a gyalogátkelőhelyeknél és a körforgalomnál a biztonságos esti közlekedés érdekében. Megújulnak a zöldfelületek, számos cserjét és közel 400 fát ültetnek el.
A Cinkotai út felújítása során a teljes pályaszerkezet cseréjét elvégzik, átépülnek az autóbusz peronok, a hozzájuk vezető járdaszakaszok, az elválasztó szigetek és a kapubejárók. A vízelvezetést víznyelőkkel és az árkokba vezetett zárt csapadékcsatornákkal oldják meg.
Az eredeti tervekben úgy szerepelt, hogy az utat a Nógrádverőce utcáig újítják fel (a beruházás-táblán ez olvasható), azonban kezdeményezésemre a Vidámvásár útig tartó teljes szakasz megújul.

Ezt is olvassa el!
Szakaszos sávlezárás a Pesti úton

2018. 09. 17,  reggel 07:00 - szeptember 21. este 19:00 szakaszos sávlezárás lesz  a XVII., Pesti úton a Borsó utca és a Bakancsos Elolvasom

Félpályás lezárás a Ferihegyi úton a Rákos-pataknál

Ma 07:00 - november 30. 20:00-ig A XVII., Ferihegyi úton a Rákos-patak feletti közúti hídon lezárják a fél útpályát felújítás Elolvasom

Újraindult, igaz jelentős késésekkel és vonatkimaradásokkal a vonatközlekedés Rákosnál

Újraindult, igaz jelentős késésekkel és vonatkimaradásokkal a vonatközlekedés Rákosnál. A Budapest-Pécel-Hatvan között, illetve a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon utazók hosszabb menetidővel számoljanak Elolvasom

Felújítják a Csévéző utcát

Forrás Útfelújítás kezdődik 2019 áprilisának első felében a XVII. és a XVIII. kerület határán, a Bélatelepi Elolvasom

0 0 votes
Article Rating
Érdekel minket az ön véleménye is