Bökényföldi út burkolatát újjáépítik

A mai nappal megkezdődött a XVI. kerületi Cinkotai út és Bökényföldi út régen várt felújítása.
A munkák a közműkiváltásokkal indulnak. Kifejezett kérésem volt, hogy amíg tart a Keresztúri úti felüljáró sávlezárással járó javítása (még öt hét van hátra), addig ebben az irányban útkorlátozásokkal ne nehezítsék a közlekedést.
A beruházás 2019. június 30-ig tart. A Bökényföldi út burkolatát újjáépítik, ahol szükséges, teljes pályaszerkezet-cserét végeznek. A buszgarázsnál, a Rákosligeti határút – Cinkotai úti csomópontban új körforgalmat alakítanak ki. Kerékpárút épül a Bökényföldi út mentén a Zsemlékes utcáig, amely összeköti a XVII. kerületi Cinkotai úti kerékpárutat a XVI. kerületi hálózattal.

 

Forrás: Riz Levente Facebook

 

Az Újszász utcában kialakítanak egy balra kanyarodó sávot a jelzőlámpás csomópont módosításával, amely csökkenti a torlódást. A buszöblöket bazaltbeton burkolattal, az útpályán lévő buszmegállókat erősített aszfalt szerkezettel építik meg, illetve a buszmegállók peronjait és a terelőszigeteket térkővel burkolják. Új közvilágítást létesítenek a gyalogátkelőhelyeknél és a körforgalomnál a biztonságos esti közlekedés érdekében. Megújulnak a zöldfelületek, számos cserjét és közel 400 fát ültetnek el.
A Cinkotai út felújítása során a teljes pályaszerkezet cseréjét elvégzik, átépülnek az autóbusz peronok, a hozzájuk vezető járdaszakaszok, az elválasztó szigetek és a kapubejárók. A vízelvezetést víznyelőkkel és az árkokba vezetett zárt csapadékcsatornákkal oldják meg.
Az eredeti tervekben úgy szerepelt, hogy az utat a Nógrádverőce utcáig újítják fel (a beruházás-táblán ez olvasható), azonban kezdeményezésemre a Vidámvásár útig tartó teljes szakasz megújul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .