Közel 8 milliárdos beruházás a kerületben

Összeállította Arold Péter

Az Átáltszó blog oldalon olvasható a hír, hogy  két vállalkozás közösen nyerte el a XVII. kerületi önkormányzat multifunkcionális csarnok tervezésére és kivitelezésére kiírt tenderét.

Az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában található tájékoztatóból derül ki, hogy nettó 7,98 milliárd forint értékben Rákosmentén húz fel a ZÁÉV az Épkarral együtt egy olyan épületet, amely alkalmas sportolási, oktatási, kulturális és rekreációs funkciókra, illetve helyet biztosít verseny- és tömegsportoknak is.

A beruházás keretében a két cég egy multifunkciós sportcsarnokot épít meg mászófallal, valamint a közvetlenül hozzá kapcsolódó csapatöltözőkkel, raktárral, sportszertárakkal, továbbá kialakít egy fitnesz-zónát. A háromszintes csarnoképület tervezett hasznos alapterülete mintegy 7 727 négyzetméter lesz.

A beruzázás végleges összértéke.

A ZÁÉVidén januártól lett hivatalosan is Mészáros Lőrinc érdekeltsége, tavaly 72 milliárd forintos nettó árbevételt és 5,6 milliárdos nyereséget ért el.

A 65 éve tevékenykedő, zalaegerszegi székhelyű társaság tulajdonosváltását megerősítette a Napi.hu-nak Peresztegi Imre ZÁÉV-vezérigazgató. Tájékoztatása szerint a részvények többségét birtokló tulajdonosok értékesítették részvényeiket egy nemrég alakult vagyonkezelő cégnek, amelyet – az építőiparban is érdekelt – magyar magánszemélyek alapítottak. Hogy mely társaság a vevő, azt az értékesítés lezárásáig nem kívánta elárulni a vezérigazgató, a folyamat várhatóan a félév végéig lezárul. Azt a piaci pletykát azonban cáfolta Peresztegi Imre, hogy a vevő vagyonkezelő cég tulajdonosai között ott lenne a Mészáros és Mészáros Kft., illetve annak tulajdonosa, Mészáros Lőrinc.

  Duguláselhárítás Budapest

Ha kíváncsi még több gazdasági hírre, feltétlenül látogasson el ide is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .