Hírek

Közel 8 milliárdos beruházás a kerületben

Meg szeretné osztani?

Összeállította Arold Péter

Az Átáltszó blog oldalon olvasható a hír, hogy  két vállalkozás közösen nyerte el a XVII. kerületi önkormányzat multifunkcionális csarnok tervezésére és kivitelezésére kiírt tenderét.

Az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában található tájékoztatóból derül ki, hogy nettó 7,98 milliárd forint értékben Rákosmentén húz fel a ZÁÉV az Épkarral együtt egy olyan épületet, amely alkalmas sportolási, oktatási, kulturális és rekreációs funkciókra, illetve helyet biztosít verseny- és tömegsportoknak is.

A beruházás keretében a két cég egy multifunkciós sportcsarnokot épít meg mászófallal, valamint a közvetlenül hozzá kapcsolódó csapatöltözőkkel, raktárral, sportszertárakkal, továbbá kialakít egy fitnesz-zónát. A háromszintes csarnoképület tervezett hasznos alapterülete mintegy 7 727 négyzetméter lesz.

A beruzázás végleges összértéke.

A ZÁÉVidén januártól lett hivatalosan is Mészáros Lőrinc érdekeltsége, tavaly 72 milliárd forintos nettó árbevételt és 5,6 milliárdos nyereséget ért el.

A 65 éve tevékenykedő, zalaegerszegi székhelyű társaság tulajdonosváltását megerősítette a Napi.hu-nak Peresztegi Imre ZÁÉV-vezérigazgató. Tájékoztatása szerint a részvények többségét birtokló tulajdonosok értékesítették részvényeiket egy nemrég alakult vagyonkezelő cégnek, amelyet – az építőiparban is érdekelt – magyar magánszemélyek alapítottak. Hogy mely társaság a vevő, azt az értékesítés lezárásáig nem kívánta elárulni a vezérigazgató, a folyamat várhatóan a félév végéig lezárul. Azt a piaci pletykát azonban cáfolta Peresztegi Imre, hogy a vevő vagyonkezelő cég tulajdonosai között ott lenne a Mészáros és Mészáros Kft., illetve annak tulajdonosa, Mészáros Lőrinc.

Ha kíváncsi még több gazdasági hírre, feltétlenül látogasson el ide is

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés