Kultúra

Egészségnap volt Rákosmentén

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Fohsz Tivadar alpolgármester nyitotta meg a 3. alkalommal megrendezett egészségnapot a Vigyázó Sándor Művelődési Házban május 14-én, ahol egész nap allergia, inzulinrezisztencia témakörében tartott előadások, ingyenes szűrések és szolgáltatások széles köre, gyorstesztek, természetgyógyászati irányzatok bemutatói, termékbemutatók, kóstolók, valamint kedvezményes vásárlási lehetőségek várták a rákosmentieket.
Dunai Mónika országgyűlési képviselő, az esemény fővédnöke köszönetet mondott Rab Editnek és Reichart Editnek, akik egészségünk védelmének érdekében három évvel ezelőtt létrehozták ezt a rendezvényt. A képviselőasszony hangsúlyozta, a betegségben szenvedők segítségnyújtása mellett fontos feladat az egészség megőrzése. Ennek érdekében Rákosmente Önkormányzata folyamatosan fejleszti a sportpályákat, kerékpárutakat épít, hamarosan sor kerül az új rendezvény és sportcsarnok alapkőletételére, majd átadására, ahol lehetőség nyílik a kerületieknek az egészséges életmód gyakorlására. Egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy lakóhelyünk, Rákosmente minél zöldebb, fákkal, terekkel legyen övezve, hogy kiszorítsuk az itt élők egészségét áttételesen kikezdő szituációkat, mint például a zajártalom. A vasút mellett és a repülőtér közelében élők jogosan panaszkodnak a zajra. Rákosmente Önkormányzatának képviselői, munkatársai nap mint nap eljárnak annak érdekében, hogy a szabályok szigorú betartatásával ezeket a zajártalmakat minél jobban csökkenteni, illetve szabályozni lehessen a lakosság érdekében.

Fohsz Tivadar alpolgármester köszöntőjében elhangzott, Rákosmente Önkormányzata nagy hangsúlyt tulajdonít az egészségügy fejlesztésére, illetve az egészség megőrzésére. A közelmúltban költözött új, korszerű épületbe a Zrínyi utcai felnőtt orvosi rendelő, a Péceli úton átadásra került épületegyüttesben felnőtt- és gyermek orvosi rendelő, valamint védőnői és fogorvosi rendelő kapott helyet. A Képviselőtestület a napokban döntött arról, hogy új orvosi rendelő épül a Kucorgó téren, a Zrínyi Miklós Általános Iskola melletti területen, amely a Csongrád utcai rendelőt fogja kiváltani. Az Önkormányzat régóta szeretné a Ferihegyi úton lévő szakrendelő üzemeltetését átvenni a Bajcsy Zsilinszky Kórháztól, valamint az épületet egy emeletráépítéssel bővíteni, és oda integrálni azokat az egészségügyi ellátásokat, amelyek jelenleg a kerületben más helyszínen, más épületekben vannak. Az elmúlt három évben Rákosmente Önkormányzata minden kerületi felnőtt és gyermek fogászati rendelőbe új, korszerű kezelőegységet telepített. Jelenleg több mint tíz kültéri tornapark szolgálja a kerületiek egészségét, a jövőben az idősek részére is épül ilyen tornapálya.
A nap folyamán az ételallergiáról dr. Csúzdi Veronika gyermekgyógyász, a cukor- és inzulinrezisztencia témájában dr. Blatniczky László endokrinológus főorvos tartott előadást. A Mentő 17 Alapítvány közreműködésével újraélesztési tanfolyamon vehettek részt az érdeklődők.
Támogató: Rákosmente Önkormányzata, dr. Bényi Zsolt, dr. Fenke Ferenc, dr. Füzesi Péer, Szabó Tiborné képviselők. Együttműködő partnerek: Allergéniusz.hu, Közháló Egyesület.

Forrás: rakosmente.hu

Ezt is olvassa el
Ünnepi beszéd és megemlékezés a rákoskerti Wass Albert-szobornál.

2019. február 15-én, pénteken 17 órakor: Ünnepi beszéd és megemlékezés a rákoskerti Wass Albert-szobornál. Beszédet mond: Takaró Mihály magyar Örökség Elolvasom

Gózon Gyula Kamaraszínház felhívása

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gózon Gyula Kamaraszínház erre az évadra meghirdetett összes előadása elmarad. A járványveszély feloldásának vége Elolvasom

Pünkösdi Kórustalálkozó Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban

2019. június 5-7-ig rendezik meg kerületünkben a 30. Pünkösdi Kórustalálkozót, az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban. A hagyományos, három napos rendezvény kicsit Elolvasom

Családi délután Rákoskerten

Óvodások által papírból kivágott, összeragasztott soktornyú vármaketteket, tejesdobozokból és papírgurigákból készült lovagi várakat, színes festékkel, papírlapon életre keltett kastélyokat csodálhatunk Elolvasom

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Subscribe  
Visszajelzés