Augusztusra elkészül az új Ferihegyi út!

Augusztus végén átadjuk az új Ferihegyi utat, Rákoshegy megszabadul az átmenő forgalomtól!

Egy több évtizedes elképzelés valóra válik: aláírtuk a kivitelezési szerződést, május 15-én felvonultak a munkagépek, megkezdődött a Ferihegyi út meghosszabbításának II. üteme.

A beruházás során a Ferihegyi út teljes hosszában megépül és eléri a Bélatelepi utat. 1,76 kilométernyi hosszúságú utat alakítunk ki, 7 méter széles útburkolattal, amely a Felsőbabád utca vonalában találkozik a Baross utcával. A csomópontban zebrát létesítünk, a repülőtér kerítéséig járdát építünk, elhelyezünk összesen 1500 folyóméter földkábelt, 35 db lámpaoszlopot, 80 db KRESZ táblát, 500 négyzetméternyi burkolati jelet, elültetünk 262 db fát.

A fejlesztés eredményként a Baross utca észak-déli irányú átmenő forgalma áthelyeződik a lakott területet elkerülő új útszakaszra, megszabadul Rákoshegy a fokozott közúti zaj- és környezeti terhelés alól, javul a városrész lakóinak életminősége.

Hosszú, rögös út vezetett idáig. 2012-ben költségvetési módosító indítvánnyal sikerült megszerezni a Kormány és az Országgyűlés erkölcsi és anyagi támogatását, mellé biztosítottuk az önkormányzati önrészt. 2013-ban megépítettük az I. ütemet, a folytatás azonban évekig váratott magára. Nehéz pár sorban érzékeltetni, milyen hivatali „kalandtúra” egy zöldmezős, várost elkerülő, tehermentesítő útszakasz megépítésének előkészítése, amely kárpótlási földeket, nadrágszíj-parcellákat, osztatlan közös tulajdonú ingatlanokat érint. Egyenként kellett felkutatnunk külföldön és belföldön közel kétszáz tulajdonost. Egyesével megállapodtunk vagy megegyezés hiányában végigvittük a kisajátításokat, több ezer oldalnyi adás-vételi szerződést írtam alá. Akit nem leltünk fel, hivatalos ügygondokkal helyettesítettük. Több tulajdonos elhunyt a jogi folyamat ideje alatt, meg kellett várnunk a hagyatéki eljárásokat, hogy legyen szerződőképes örökös. Számtalan hatósági engedélyre volt szükség, melyek most mind rendelkezésre állnak.

Elmondhatatlanul jó érzés, hogy végre megkezdődhetett a munka.

Befejezés 2017 augusztus végén, iskolakezdésre.

Forrás: Riz Levente polgármester hivatalos facebook oldala
https://www.facebook.com/levente.riz?fref=ts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .