Pedagógusokat köszöntöttek

Fanfárok hangja fogadta Rákosmente pedagógusait június 1-én a Vigyázó Sándor Művelődési Házban, ahol Riz Levente polgármester virággal és díszoklevéllel köszöntötte a Gránit- és Gyémánt-okleveles óvónőket, tanítókat, az oktatás-nevelés területén 25, 30, 35, 40 éve kimagasló munkát végző, valamint a 2018-ban nyugdíjba vonuló pedagógusokat. Ezen a napon vette át Bella Tibor, a Gregor József Általános Iskola intézményvezetője a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által adományozott Eötvös József-díjat, a szakmai legrangosabb elismerését.
Riz Levente polgármester ünnepi köszöntőjében elismerését fejezte ki a pedagógusok előtt, akik nap mint nap azzal a céllal indulnak el munkahelyeikre, az óvódákba, iskolákba, hogy a rákosmenti gyerekek az ő nevelésük, oktatásuk által fejlődjenek, gyarapodjanak, egészséges, boldog felnőttekké váljanak.
A mai világban az oktatásnak fontos feladata, hogy megvédje a magyar kultúrát az Európát fenyegető torz és negatív példáktól, a globalizáció veszélyeitől. A pedagógus szakma nagyon szép és fontos hivatás, amihez bátorság kell, hisz időnként ki kell mondani mi a helyes, mi a helytelen, mi az igaz, mi a hamis, mi a jó és mi a rossz, hangsúlyozta Riz Levente, aki szintén több évig tanította a kerületi diákokat.
Rákosmente Önkormányzata fontos feladatának tekinti, hogy folyamatosan javítsa a kerületi pedagógusok munkakörülményeit. Az idén hat óvoda újul meg. Folyamatban van az Aprófalva és  Mákvirág Óvoda korszerűsítése, hamarosan megkezdődik a Hófehérke Óvoda és a Rezgő utcai óvoda bővítése, és még az idén megújul a Kuckó Óvoda, valamint a rákoshegyi Hétszínvirág Óvoda. Az önkormányzat a tankerülettel közösen tervezi felújítani, bővíteni a Gregor József Általános Iskola és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium épületét.
A polgármester örömmel számolt be az ünnepség résztvevőinek, hogy a mai napon több rákosmenti pedagógus állami kitüntetésben, díjban részesült. Eötvös József-díjat kapott Bella Tibor, a Gregor József Általános Iskola intézményvezetője kiemelkedő oktató-nevelő munkája, életpályája, a pedagógus élethivatás melletti elkötelezettsége elismeréseként. Németh László-díjban részesült Bánfalviné Lénárt Erzsébet, a Szabadság Sugárúti Általános Iskola pedagógusa. Brunszvik Teréz-díjat vehetett át Béres Károlyné, a Rákosmenti Százszorszép Óvoda intézményvezetője és Nagyné Szabó Etelka, a Rákosmenti Csicsergő Óvoda intézményvezetője. A Fővárosi Önkormányzat pedagógusnap alkalmából elismerésben részesítette Béres Károlynét, és Károly Sára nyugalmazott pszichológust.
Mester Mónika 30 éve tanít a Czimra Gyula Általános Iskolában Forrás: rakosmente.hu
Az ünnepség folytatásaként azok előtt a pedagógusok előtt tisztelgett Rákosmente városvezetése, akik óvónői, tanítói oklevelüket 60 éve kapták kézhez. Gyémánt Díszoklevelet kapott Kovács Istvánné óvónő, Péntek Attiláné óvónő, Káli Béláné tanítónő, Rajmon Gyuláné tanítónő.
A színházteremben lévő pedagógusok állva ünnepelték Kelemen Attilánét, aki 1943. április 21-én, 75 éve vette kézbe tanítói diplomáját. Riz Levente polgármester Gránit Díszoklevelet adott át az idős pedagógusnak, aki ez év június 13-án tölti be 95. életévét, amihez szívből gratulálunk.
Ezt követően virággal és díszoklevéllel köszöntötték a 25, 30, 35 és 40 éve a nevelésben-oktatásban dolgozó, valamint a nyugdíjba vonuló pedagógusokat.
Dr. Varjúné Dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató köszöntőjében elhangzott, 1952 óta május utolsó vasárnapja a pedagógusok ünnepe. Azé a hivatásé, amely nagyon sok gyermeknek jelenti a versenyképes tudást, a jövőt, a magyar kultúrát. A folytatásában a kerületi intézményvezetők javaslata alapján jutalomban részesültek az idei tanévben kiemelkedő nevelő-oktató munkát végzett pedagógusok.  A pedagógusnapi ünnepi műsor Rózsavölgyi Márk Első magyar társastáncával zárult, a Bartók Béla Művészeti Iskola Ifjúsági vonószenekarának és balett tanszakának előadásában.
Az állófogadáson pohárköszöntőt mondott Dr. Varjúné Dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató.


Hírdetés
Kegyeleti szolgáltatás
Kegyeleti szolgáltatás