Önkormányzati hírek

Pedagógusokat köszöntöttek

Meg szeretné osztani?
Fanfárok hangja fogadta Rákosmente pedagógusait június 1-én a Vigyázó Sándor Művelődési Házban, ahol Riz Levente polgármester virággal és díszoklevéllel köszöntötte a Gránit- és Gyémánt-okleveles óvónőket, tanítókat, az oktatás-nevelés területén 25, 30, 35, 40 éve kimagasló munkát végző, valamint a 2018-ban nyugdíjba vonuló pedagógusokat. Ezen a napon vette át Bella Tibor, a Gregor József Általános Iskola intézményvezetője a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által adományozott Eötvös József-díjat, a szakmai legrangosabb elismerését.
Riz Levente polgármester ünnepi köszöntőjében elismerését fejezte ki a pedagógusok előtt, akik nap mint nap azzal a céllal indulnak el munkahelyeikre, az óvódákba, iskolákba, hogy a rákosmenti gyerekek az ő nevelésük, oktatásuk által fejlődjenek, gyarapodjanak, egészséges, boldog felnőttekké váljanak.
A mai világban az oktatásnak fontos feladata, hogy megvédje a magyar kultúrát az Európát fenyegető torz és negatív példáktól, a globalizáció veszélyeitől. A pedagógus szakma nagyon szép és fontos hivatás, amihez bátorság kell, hisz időnként ki kell mondani mi a helyes, mi a helytelen, mi az igaz, mi a hamis, mi a jó és mi a rossz, hangsúlyozta Riz Levente, aki szintén több évig tanította a kerületi diákokat.
Rákosmente Önkormányzata fontos feladatának tekinti, hogy folyamatosan javítsa a kerületi pedagógusok munkakörülményeit. Az idén hat óvoda újul meg. Folyamatban van az Aprófalva és  Mákvirág Óvoda korszerűsítése, hamarosan megkezdődik a Hófehérke Óvoda és a Rezgő utcai óvoda bővítése, és még az idén megújul a Kuckó Óvoda, valamint a rákoshegyi Hétszínvirág Óvoda. Az önkormányzat a tankerülettel közösen tervezi felújítani, bővíteni a Gregor József Általános Iskola és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium épületét.
A polgármester örömmel számolt be az ünnepség résztvevőinek, hogy a mai napon több rákosmenti pedagógus állami kitüntetésben, díjban részesült. Eötvös József-díjat kapott Bella Tibor, a Gregor József Általános Iskola intézményvezetője kiemelkedő oktató-nevelő munkája, életpályája, a pedagógus élethivatás melletti elkötelezettsége elismeréseként. Németh László-díjban részesült Bánfalviné Lénárt Erzsébet, a Szabadság Sugárúti Általános Iskola pedagógusa. Brunszvik Teréz-díjat vehetett át Béres Károlyné, a Rákosmenti Százszorszép Óvoda intézményvezetője és Nagyné Szabó Etelka, a Rákosmenti Csicsergő Óvoda intézményvezetője. A Fővárosi Önkormányzat pedagógusnap alkalmából elismerésben részesítette Béres Károlynét, és Károly Sára nyugalmazott pszichológust.
Mester Mónika 30 éve tanít a Czimra Gyula Általános Iskolában Forrás: rakosmente.hu
Az ünnepség folytatásaként azok előtt a pedagógusok előtt tisztelgett Rákosmente városvezetése, akik óvónői, tanítói oklevelüket 60 éve kapták kézhez. Gyémánt Díszoklevelet kapott Kovács Istvánné óvónő, Péntek Attiláné óvónő, Káli Béláné tanítónő, Rajmon Gyuláné tanítónő.
A színházteremben lévő pedagógusok állva ünnepelték Kelemen Attilánét, aki 1943. április 21-én, 75 éve vette kézbe tanítói diplomáját. Riz Levente polgármester Gránit Díszoklevelet adott át az idős pedagógusnak, aki ez év június 13-án tölti be 95. életévét, amihez szívből gratulálunk.
Ezt követően virággal és díszoklevéllel köszöntötték a 25, 30, 35 és 40 éve a nevelésben-oktatásban dolgozó, valamint a nyugdíjba vonuló pedagógusokat.
Dr. Varjúné Dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató köszöntőjében elhangzott, 1952 óta május utolsó vasárnapja a pedagógusok ünnepe. Azé a hivatásé, amely nagyon sok gyermeknek jelenti a versenyképes tudást, a jövőt, a magyar kultúrát. A folytatásában a kerületi intézményvezetők javaslata alapján jutalomban részesültek az idei tanévben kiemelkedő nevelő-oktató munkát végzett pedagógusok.  A pedagógusnapi ünnepi műsor Rózsavölgyi Márk Első magyar társastáncával zárult, a Bartók Béla Művészeti Iskola Ifjúsági vonószenekarának és balett tanszakának előadásában.
Az állófogadáson pohárköszöntőt mondott Dr. Varjúné Dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató.


Hírdetés
Kegyeleti szolgáltatás
Kegyeleti szolgáltatás
Érdekel minket az ön véleménye is

Hozzászólás lezárva