Átadták az „Élen a tanulásban, élen a sportban” Díjakat

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete nagy jelentőséget tulajdonít a tanulmányi munkában és sportolásban elért kimagasló eredménynek. Ezen eredmények elismerésére az Önkormányzat 1998-ban „Élen a tanulásban, élen a sportban” néven díjat alapított, amelyet első alkalommal 1999-ben adott át. 

Az alapító iratban a következő olvasható:

„Az »Élen a tanulásban, élen a sportban« díj azon kerületben tanuló diáknak adományozható, aki a tanulmányi munkában és a sportban kiváló eredményt ért el, meghirdetett egyéni, illetve csapatversenyen kimagaslóan szerepelt”. 

Az elismeréshez oklevél és egy nagyobb összegű ajándékutalvány is jár. 

A 2022-2023-as tanév végén öt rákosmenti diák vehette át az elismerést:

  • Balasits Barnabás, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium 12. A. osztályos tanulója, aki 2022-ben az U18-as Divisio 1/B világbajnokságot nyert jégkorong-válogatott oszlopos tagja volt, 2023-ban már bemutatkozott a felnőtt Erste Liga jégkorong-bajnokságban, emellett kiemelkedő tanulmányi eredményeket ért el.
  • Morócza Mira Málna, a Kossuth Lajos Általános Iskola 8. C. osztályos tanulója, aki a Ferencvárosi Torna Club kézilabdázója, csapatával megnyerte a 2022-2023-as bajnokságot, emellett helyesírási- és szép magyar beszéd versenyeken indult, valamint kiemelkedően teljesített különböző matematika versenyeken.
  • Békefi László, a Diadal Úti Általános Iskola 8. A. osztályos tanulója, aki a Budapesti Honvéd Sportegyesület vívója, az elmúlt években egyéniben és csapatban is szép eredményeket ért el, 2022-ben pedig első lett a Diákolimpia Párbajtőr egyéni- és csapatversenyében, emellett csapattársaival megnyerte a Bolyai Matematika Verseny kelet-pesti fordulóját.
  • Gyurkó Dorottya, a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium 9. B. osztályos tanulója, aki a Rákosmenti Közösségi Sport Kör, vagyis az RKSK atlétája és területi, valamint országos bajnokságokon szép eredményeket ért el, megnyerte a Hajrá, Rákosmente! Futóversenyt, emellett az utóbbi években kitűnő és jeles bizonyítványokat szerzett, valamint az iskola mindennapjaiban is jelentős szerepet játszik.
  • Vágó Emma, a Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 10/4. A. osztályos tanulója, és a Magyar Testgyakorlók Körének, vagyis az MTK-nak az evezőse, aki az elmúlt években több versenyt megnyert, illetve dobogóra is állhatott, emellett kitűnő eredménnyel végezte tanulmányait. (A díjazott – egy verseny miatt – az ünnepélyes évzárón nem tudott jelen lenni, a díjat Vágó Emma testvére vette át.)

A Rákosmentiek nevében gratulálunk a díjazottaknak!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .