Skorpió az eprek között

Peter Arold

Visszagondolva a régebbi időszakra, ez 35 évvel korábban nem történhetett volna meg, hiszen a szezonális gyümölcsök korát éltük. Télen banán, narancs, füge, datolya általában Kubából, nyáron a saját mezőgazdaságunk által megtermelt, vagy a kertünből szedett gyümölcs és zöldség féle került az asztalunkra.

A mai fogyasztói társadalom úgy érzi – hogy miért nem tudom – télen is kell a paradicsom, eper és minden más, amit messziről szállítanak hozzánk. Néha skorpióval.

Egy magyar nő egy Facebook-csoportban osztotta meg az elképesztő történetét. A Pesti úti Lidlben vásárolt eprében egy skorpiót talált. Az állatot otthon vette észre, végül szakember segítségével sikerült tőle megszabadulnia – írta az index.hu bár sajnos a Facebook forrást nem csatolta.

A poszt megosztója segítséget kertesett az interneten és talált is. Az egyedről kiderült, hogy egy ázsiai közepes méretű alfaja

a Heterometrus, egészen pontosan az óriás erdei skorpiónak, mely elsősorban Délkelet-Ázsia szubtrópusi tájain honos. Hazája például Kína, Malajzia, Indonézia. Szúrása az emberre alapvetően nem mérgező, csak arra érzékenyeknél válthat ki allergiás reakciót a legfeljebb bőrirritációt okozó akciója. Halálos végkimenetel nem ismert


https://florcontrolltavfelugyelet.huSzponzorált tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .