Már több mint 100 fertőzött az otthonban

A Pesti úti idősek otthonában már több, mint 100 fertőzöttet tartanak nyilván, ez most, az operatív törzs sajtótájékoztatója előtti percekben jutott az operatív törzs tudomására – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília szerint a járványügyi hatóság emberei most is a helyszínen vannak, és a vírus további terjedésének megakadályozásán dolgoznak. „Tovább folynak a vizsgálatok, magam is el fogok most már menni a helyszínre, mert szükségesnek tartom látni, hogy tényleg az az intenzív munka folyik-e ott, ami ezt a terjedést megakadályozza – mondta.

A hazai koronavírus-járvány legfrissebb adatai: „980 fő beteget tartunk most számon Magyarországon, sajnos 8 társunk hunyt el a tegnapi nap folyamán a vírusfertőzésben. Egyikük 48 éves, de krónikus alapbetegséggel rendelkezett, így különösen veszélyeztetett volt” – mondta Müller Cecília

Jó hírként közölte, hogy a kórházakban 5 beteget tudtak levenni az orvosok lélegeztetőgépekről, közülük hárman már az intenzív osztályt is elhagyhatták.

58-an viszont továbbra is lélegeztetőgépen vannak, őket még intenzív osztályokon kezelik – mondta a tisztifőorvos.

Lakatos Tibor alezredes elmondta, 32 kórházba juttat ma el az operatív törzs védőfelszereléseket, és a házorvosok, házi gyerekorvosok, ügyeletet ellátó fogorvosok is átvehetnek majd ilyeneket a megyei mentőállomásokon. Tegnap is négy repülőgép érkezett Hongkongból, három pedig Kínából védőeszközökkel megrakodva – mondta Lakatos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .