Megújult a Rákosmenti Mézeskalács Tagóvodájának tornaterme

Forrás: Rákosmente Önkormányzat

A hivatalos átadón jelen volt Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere, dr. Füzesi Péter, kerületünk alpolgármestere, és Novák Henrietta, a Rákosmenti Mézeskalács Óvoda intézményvezető asszonya.

Horváth Tamás elmondta, hogy folyamatosak Rákosmente intézményeinek felújításai. A korábbi években a Tagóvoda főépülete, később pedig az udvar rendbehozatala történt meg. „Most érkeztünk el oda, hogy annak az épületnek a felújítása is meg tudott történni, ahol a tornaterem található. Természetesen nem állunk meg, folytatjuk a megkezdett munkát, ahol az épületek újultak meg, ott az udvarokat szépítjük és fejlesztjük, ahol pedig az udvarokat hoztuk helyre, ott az épületek korszerűsítésének fogunk nekilátni” – zárta gondolatait a polgármester.

Az óvoda közvetlen közelében található épület belülről és kívülről is teljes mértékben újjászületett.  

A belső felújítása folyamán elkészült az új szigetelt aljzatbeton. A teljes belső padlóburkolat ki lett cserélve, ami magában foglalja a régi parketta elbontását és az új lefektetését, emellett a tornaszoba PVC sportpadló burkolattal is le lett burkolva. A műanyag belső nyílászárók is kicserélésre kerültek, az új vízvezeték- és lefolyórendszer kiépítése megtörtént és a szaniterek is elhelyezésre kerültek, továbbá a falakat is lefestettük.

Az épület energetikai megújítása keretében kicserélésre kerültek a régi ablakok, korszerű hő- és vízszigetelést kapott a tető. Megtörtént a homlokzat hőszigetelése 16 centiméteres grafitos EPS lapokkal, illetve a lapostető 22 centiméteres hőszigetelése EPS lapokkal lett hőszigetelve.

Az udvaron a játszóeszközök alatti esésvédő burkolat – mulcs burkolat – pótlása megtörtént.

Rákosmente Önkormányzat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .