Új játszóeszközök a Szabad Május téri játszótéren

Az új játszóeszközöket Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere adta át kicsiknek és nagyoknak egy ünnepélyes átadó keretén belül, ahol jelen volt dr. Füzesi Péter alpolgármester, dr. Bényi Zsolt, a terület önkormányzati képviselője és Kiss László, a Rákoshegyi Polgári Kör tagja.

Horváth Tamás elmondta, hogy a játszótér folyamatosan fejlődik, tavaly nyáron a kosárpályát újítottuk fel. A most kihelyezett eszközökkel minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő játszóhelyet. A tervekben szerepel még a salakos pálya felújítása, ami a közeljövőben valósulhat meg.

Dr. Bényi Zsolt kiemelte, hogy az új eszközök nagy segítséget jelentenek a gyerekeknek mozgásuk készségfejlesztésében. Játékosan fejleszthetik mozgáskoordinációjukat és ügyességüket, ami a mindennapos életben is nagy segítség. Természetesen a szabadban való játék is szükséges a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

Kiss László felidézte gyermekkori élményeit, amikor még ő is ezen a téren játszott barátaival, most pedig már kislányával töltenek el itt sok időt: „Örülök az új eszközöknek és jó látni, hogy a játszótér folyamatosan fejlődik, a gyerekek nagyon szívesen játszanak itt.”

A felújítás keretében a játszótér új elemekkel bővült: egy mérleghintával, egy mászókombinációs eszközzel és egy egyensúlyozó gerendával. Továbbá ütéscsillapító homokburkolat került a játszóelemek alá, megtörtént a burkolatok és szegélyek kiegészítő munkálata, egyúttal a játszótér éves felülvizsgálatát is elvégezték a szakemberek.

A játszótér felújítását a BUD Zrt. hétmillió forinttal támogatta.

További képekért kérjük látogassanak el ide:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .