Kormányhivatal: A vizsgálat még nem zárult le a Pesti úti Idősek Otthonában

Arold Péter

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint a Pesti úti vizsgálat még nem zárult le. A tájékoztató a következőket közli.

Az országos tisztifőorvos utasítására Budapest Főváros Kormányhivatala ellenőrzést tartott a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti Idős Otthonban.

A járványügyi szakemberek az idősek egészségbiztonsága érdekében ellenőrzik, hogy a fenntartó végrehajtja-e azokat az intézkedéseket, amelyekre az országos tisztifőorvos kötelezte. Ugyanakkor a kormányhivatal szakemberei vizsgálják a korábbi időszakot is, arra vonatkozóan, hogy az intézmény a járvány megjelenését követően betartott-e minden kötelező járványügyi előírást az idős ellátottak védelmében. Mindent megtettek-e a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében, volt-e folyamatos orvosi ellátás és személyzet, betartotta-e az elkülönítésre vonatkozó szabályokat, illetve volt e megfelelő tájékoztatás és védőfelszerelés a fővárosi idősotthonban. Az ellenőrzés és a vizsgálat eredményét az országos tisztifőorvos értékeli.

Úgy tűnik, hogy a tegnap esti közlemény, melyben a Fővárosi Önkormányzat honlapján mindenki számára láthatóvá tette az eredményt, melyben nem találtak jogsértést az idösotthonban történtekben, még nem elég a kormányhivatalnak. Tovább vizsgálódnak.  Az ellenőrzés és a vizsgálat eredményét az országos tisztifőorvos értékeli. Müller Cecília határozatában – egy határozat általában a vizsgálatok befejezése és értékelése után jön létre – leírta a teendőket. Ezek szerint nem eléggé, mert az újra kell értékelnie. Még egyszer.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .