Volt és van orvosa a Pest úti idősotthonnak

A Pesti úti idősotthon mindvégig rendelkezett főállású orvossal – közölte a Főpolgármesteri Hivatal Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken feltett kérdéseire válaszolva vasárnap az MTI-vel.

Válaszukban azt írták: volt az otthonnak fő állású orvosa, akinek „kötelessége volt – sok egyéb mellett – az otthonban gondozottak egészségi állapotának folyamatos felügyelete”.
Hollik Istvánnak arra a kérdésére, melyben arról érdeklődött: hagyták-e távozni a korábbi főállású orvost, úgy, hogy már voltak betegek az idősotthonban, nemmel feleltek, és megismételték, hogy az intézmény mindvégig rendelkezett fő állású orvossal.
Arra is nemmel válaszoltak, hogy titoktartásra kötelezték-e a korábbi főállású orvost. „Semmilyen ilyesmi” nem történt – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Tájékoztatásuk szerint „természetesen nem” maradt fővárosi fenntartású szociális intézmény személyes orvosi jelenlét nélkül a járvány idején. Ezen „nincs mit tisztázni” – írták.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .