Önkormányzati hírek

Tisztelt Rákosmenti ebtartók, állattartók!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 2019. december 9. és 2020. március 31. között ebösszeírást végez, egyidejűleg sor kerül a mezőgazdasági haszonállatok számbavételére is.
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése értelmében a tartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.
A 42/B. § (5) bekezdése szerint az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a (2) bekezdés szerinti adatokat a települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
Az Állategészségügyi Szabályzat kiadásáról szóló 41/1997. (V. 28.) FM rendelet 34. § (1) bekezdése értelmében az állattartó köteles állattartási tevékenységéről (ló, szamár, öszvér, szarvasmarha, juh, kecske, sertés, méhcsaládok esetén létszámtól függetlenül, baromfi- és nyúlállományok esetén száz egyed felett), a tevékenység megkezdéséről, illetve megszüntetéséről az állatállományt ellátó állatorvost, illetőleg a települési önkormányzat jegyzőjét (fővárosban a fővárosi kerületi önkormányzat jegyzőjét) egyidejűleg tájékoztatni.
Kérjük Önöket, hogy amennyiben a fenti jogszabályban meghatározott fajú és darabszámú gazdasági haszonállat tartásával foglalkoznak, tegyenek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek a mellékelt adatlap kitöltésével és juttassák el azt hatóságunkhoz.
A kinyomtatott és kitöltött adatlapokat 2020. március 31-ig eljuttathatják a Polgármesteri Hivatal postacímére (1656 Budapest, Pf: 110.), illetve elhelyezhetik azokat a Polgármesteri Hivatal (1173 Budapest, Pesti út 165.) előterében található gyűjtőládában. A kényelmesebb és gyorsabb adatszolgáltatás érdekében online felületet is biztosítunk a kitöltéshez a rakosmente.hu weboldalon, illetve a kitöltött adatlapokat elektronikus úton is eljuttathatják Önkormányzatunkhoz az allattartas@rakosmente.hu email-címeken keresztül.
Az adatlapok szükség szerint szabadon sokszorosíthatók, illetve további példányok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélszolgálaton, vagy letölthetők a www.rakosmente.hu weboldalunkról.
Esetlegesen felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal Önkormányzatunk állattartási ügyintézőjéhez a 253-3425-ös telefonszámon!
Ezt is olvassa el
Elhunyt Dr. Krébesz Károly

Dr. Krébesz Károly 1970-1978-ig kerületünk tanácselnök helyettese, majd a rendszerváltásig a tanácselnöke volt. A júniusi képviselő testületi ülést megelőzően kapta Elolvasom

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

A két hónapja kihirdetett járványhelyzet nem csak nehézséget hozott Rákosmente polgárainak mindennapjaiba, hanem az emberi kapcsolatok átértékelését, az egymásra figyelést, Elolvasom

Kerületi tájékoztató

Tájékoztató (módosított) a felnőtt és gyermek háziorvosi, valamint a fogorvosi ellátás rendjéről. Az egészségügyi ellátásban dolgozó veszélyeztetett korosztály számára is Elolvasom

Polgármesterünk felajánlja tiszteletdíjának 50 %-át

Tisztelt Rákosmenti Polgárok! Közösségünk egészségének védelme iránt érzett elkötelezettségtől és szolidaritástól vezérelve, valamint a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében polgármesteri fizetésem Elolvasom

0 0 vote
Article Rating
Érdekel minket az ön véleménye is