Júniusban nyit a BKK jegy- és bérletpénztár

A Fővárosi Közgyűlés 2017 decemberi ülésén fogadta el javaslatunkat, hogy Rákosmentén a Pesti út 170. szám alatt a kerületi önkormányzat tulajdonában álló ingatlanban (volt Vodafone-üzlet) ügyfélszolgálati irodát, jegy- és bérletpénztárt nyisson a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A szolgáltatás indítását 2018 tavaszára becsülték, a csúszás oka, hogy a BKK hiába írt ki többször nyílt pályázatot tervezésre és kivitelezésre, az építőipari leterheltség, a munkaerőhiány miatt sokáig nem volt a feladatra jelentkező. Jó hír azonban, hogy a probléma végre megoldódott, az építési munkák már zajlanak, 2019 júniusában megnyílik a jegy- és bérletpénztár.

A rákoskeresztúri új ügyfélközpont fontosabb jellemzői:

– ülőhelyekkel ellátott, légkondicionált ügyféltér, sorszámhúzó rendszer teszi kényelmessé az ügyek intézését,
– kétpultos, mozgáskorlátozottak számára akadálymentes helység épül, lesz taktilis sáv a látássérültek segítésére, illetve indukciós hurok a siketek és nagyothallók érdekében,
– biztosítani fogják a kismamák és kisgyermekes szülők soron kívüli kiszolgálását,
– Rákosmentére jellemző módon az ügyfélközpont „kutyabarát” lesz,
– a napi nyitva tartási időről még egyeztetünk, viszont az már most elmondható, hogy az ügyfélközpont a hét minden napján várja majd ügyfeleit,
– az üzlethelyiség frontjába jegy- és bérletkiadó automatát is beépítenek, amely 0-24 órában biztosítani fogja a jegyhez és bérlethez jutást.

Elérhető szolgáltatások:

– jegy- és bérletvásárlás
– bérletigazolvány készítése
– MOL Bubi regisztráció és ügyintézés
– teherforgalmi behajtási díjfizetés és tájékoztatás
– taxi ügyfélpanasz-kezelés
– közösségi közlekedéssel kapcsolatos információkérés és panaszbejelentés
– pótdíjak befizetése
– talált tárgyak kezelése

A külső-belső kivitelezési munkák 2019. május 7-re fejeződnek be, ekkor indul a műszaki átadás-átvételi eljárás, illetve az ügyfélközpont rendeltetésszerű használatához az informatikai-, biztonságtechnikai rendszerek kiépítése és próbaüzeme, ezt követően nyílhat meg az ügyfélközpont, várhatóan 2019 júniusában.

Forrás: Riz Levente polgármester Facebook oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .