Vidor utca – Elkészült az elkerülő

Arold Peter

Engedelmetekkel egy kis előszó a poszthoz a magam szemszögéből:

Nagyon szomorú vagyok, hogy minden egyes kormány oldali polgármesternek amikor valami elkészül azonnal úgy kell kezdeni, hogy „Főváros ellenére is sikerült megépíteni … ” Az még szomorúbb, hogy nem az önkormányzatnak köszönhető, hogy volt rá pénz. Az nekünk adófizetőknek inkább. Isten nyugosztalja békében Leventét, de Ő nála nem volt olyan, hogy kinek, vagy minek ellenére. Levente mindenkit képviselt. Ön T. Polgármester úr, megörökölte a széket, így elvárom, hogy ne rombolja tovább a már amúgy is szétrongyosodott közbeszédet azzal, hogy éket ver emberek közé. Sőt! Azt is elvárnám, hogy az Ön felettese, a térség ogy. képviselője, aki egyben Kőbánya-Kertváros képviselője is a parlamentben, ne csak akkor lássuk, amikor választások közelednek. Ezt jó lenne megértenie önnek is, még, ha más politikai erővonalat képvisel.

Talán azért kellett kihúznia a Tarlós által odaadott pénzt, mert a kormány megnyirbálta Budapest költségvetését? Végül a kormány segítette ki a kerületet abból a pénzből, amit Karácsony visszavont? Ergo? Lehet mégis csak a Főváros pénze volt? Polgármester úr! Ideje lenne, ha tiszta vizet öntene a pohárba és nem kenne mindent az ellenzékre.

Erről ennyi a véleményem

Jó hír: a Főváros ellenére is sikerült megépíteni a fontos elkerülő utat! Már meg is indult a közlekedés rajta.

A Vidor utcai tehermentesítő út megépítése a Rákosmentiek közös vágya volt, hiszen ennek megépülésével csökkenni fog a Pesti út teher- és személygépjármű forgalma, ezzel tehermentesítjük városközpontunkat, Rákoskeresztúrt, amely minden közlekedő, és az ott élők javát szolgálja. Mindemellett Rákosligetről és Rákoscsaba-Újtelepről gyorsabbá válik a belváros megközelítése és a hazajutás.

Tarlós István korábbi főpolgármester biztosította 2019-ben az összeget, hogy Rákosmente támogatására annak kapcsán, hogy az út megépüljön.

2020-ban Karácsony Gergely és csapata viszont kihúzta a támogatott projektek közül és a pénzügyi forrást nem biztosította – sajnos a kerületi ellenzék néma maradt az ügyben!

Mi viszont nem engedhettük meg, hogy ez a fontos tehermentesítő út ne épüljön meg, ezért a Kormányhoz fordultunk és meg is kaptuk a támogatást!

Az útépítés főbb részletei: a Vidor utca útépítése a Lokátor utca és a Keresztúri út (Hengerhalom utcai bekötés) között 1150 fm hosszon, 7 m szélességben, kétoldali stabilizált 1,25 m széles padkával, valamint kétoldali szikkasztó árkokkal valósult meg, ezen kívül:

  • a Rákos-patak feletti hidat kibővítettük,
  • a Keresztúri út és az ív között járdát alakítottunk ki,
  • a Keresztúri út és a Vidor utca csomópontját jelzőlámpás csomóponttá építettük át,
  • a Cinkotai út és a Vidor utca csomópontját is jelzőlámpás csomóponttá alakítottuk át,
  • a Vidor utca meglévő szakaszát felújítottuk.

Jelenleg is folyik a műszaki átadás-átvételi eljárás.

Kerékpárosbarát településként pedig a következő időszakban meg fogjuk építeni az út menti kerékpárutat!

Számunkra Rákosmente az első!”

  Acél oszlopot is kidöntött a karambolozó autó - videóval
További híreink

2 hozzászólás

  1. A polgármester fideszes, így semmi különös nincs abban, hogy mindent ráken másokra. Mint a többi.
    „Igyál még egyet és fogd rá a nyuszira”

  2. Karácsony Gergely azzal kezdte a ciklusát, az első napját, hogy a Tarlóssal megkötött Vidor utcai szerződést lehúzta, minden forrást Zugló kapott meg tőlünk, az a szerencsétlen kerületi lakosú Gy. Németh Erzsébet meg asszisztált hozzá a a főpogármester-helyettes székből! És akkor még kanyarban sem voltak az elvonások, az később történt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .