Egészségügy, Közélet, Önkormányzati hírek

Megújul az erdő

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Olvasási idő: 1 perc

Március 28-án képviselő-testületi ülést tartott az önkormányzat ahol döntöttek arról, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt-vel együttműködésben megvalósítják a Helikopter-lakópark melletti Városi erdő közjóléti fejlesztési tervét, amely Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Akadémiaújtelep, Madárdomb lakóinak és persze az egész XVII. kerületnek egy közeli kellemes kirándulóhelye lehet.

 

Fotó: Arold Péter fovarosunk.info

25 millió forintos önkormányzati beruházással napokon belül megkezdődnek a rekreációs célú fejlesztések a lakóparkot ölelő erdőrészben.
Tűzrakókkal, erdei berendezésekkel, fedett letelepülő helyekkel, asztalokkal és padokkal ellátott tisztásokat alakítanak ki, ahol lesznek információs táblák és legfontosabb információkkal is (erdei viselkedés alapvető szabályai, a helyi erdők állat- és növényvilágának bemutatása).
A fenti erdei berendezések mellett egy pár – tájba illő – fából készült focikaput is elhelyeznek a labdarúgást kedvelők érdekében.

A tisztásokon és a meglévő fényben gazdag helyeken az ehető termésű vagy látványos virágzású, lombszíneződésű, érdekes koronaformájú cserjék, fák ültetésével igyekeznek az erdei kirándulást élménydúsabbá tenni, hiszen jó időtöltés lehet a bodzavirág, csipke, kökény, galagonya vagy épp a vackor gyűjtése is.

A tisztásokat újonnan kialakított tanösvény, séta- és futóút fogja összekötni.

A futókör (4000 méter hosszú) tervezésénél arra törekedtek, hogy elkerüljék a meglévő erdei úthálózatot és a fák között, keskeny ösvényeken  kanyarogva tehessék meg a futók a távot. A tájékozódást a fákra felfestett jelek segítik majd, a megtett távolságot adott közönként táblákkal tudatják a futókkal. A futókör elején a bemelegítés, nyújtás, erősítés kedvéért statikus kondieszközöket helyeznek el.

Az erdőbe messzebbről érkezőknek, vagy a hétvégi szabadtéri főzéshez, sütéshez gazdagon felszerelkezők számára -a faállomány kímélésével – autóparkoló is kialakításra kerül a Régivám köz középső szakaszán kilépő gázpaszta úthoz közeli részen.

A munkálatok befejezési határideje: május 22.

A fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg alig használt zöldterületből egy élő, testi-szellemi feltöltődést szolgáló parkerdő születik.

Riz levente polgármester Facebook bejegyzésének nyomán

Ezt is olvassa el!
2021-ben is folytatódik az ételosztás kerületünkben

Január 8-án, pénteken dr. Bakos András alpolgármester majorannás tokányt tésztával osztott a fedél nélkülieknek, a hátrányos helyzetű családoknak, valamint az Elolvasom

Új mentőállomás épül Rákoskeresztúron – sajnos csak jövőre

Arold Péter 2018-19 - es  években a Ferihegyi úti szakrendelő bővítése és az összes kerületi háziorvosi rendelő felújítása mellett vadonatúj mentőállomás Elolvasom

Felhívás: Ingyenes fej-nyak rákszűrés a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban

2018. július 30-án a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Fül- Orr- Gégészeti Osztályának Ambulanciáján 9 és 13 óra között ingyenes fej-nyak rákszűrést végeznek Elolvasom

Véradás idén is
Véradás XVII. kerület

A Magyar Vöröskereszt januárban 2 alkalommal szervez véradást a XVII. kerületben.   Az önkéntes véradókat január 6-án szerdán, 13:00 -18:00 óráig Elolvasom

0 0 votes
Article Rating
Érdekel minket az ön véleménye is