Megújul az erdő

Március 28-án képviselő-testületi ülést tartott az önkormányzat ahol döntöttek arról, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt-vel együttműködésben megvalósítják a Helikopter-lakópark melletti Városi erdő közjóléti fejlesztési tervét, amely Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Akadémiaújtelep, Madárdomb lakóinak és persze az egész XVII. kerületnek egy közeli kellemes kirándulóhelye lehet.

 

Fotó: Arold Péter fovarosunk.info

25 millió forintos önkormányzati beruházással napokon belül megkezdődnek a rekreációs célú fejlesztések a lakóparkot ölelő erdőrészben.
Tűzrakókkal, erdei berendezésekkel, fedett letelepülő helyekkel, asztalokkal és padokkal ellátott tisztásokat alakítanak ki, ahol lesznek információs táblák és legfontosabb információkkal is (erdei viselkedés alapvető szabályai, a helyi erdők állat- és növényvilágának bemutatása).
A fenti erdei berendezések mellett egy pár – tájba illő – fából készült focikaput is elhelyeznek a labdarúgást kedvelők érdekében.

A tisztásokon és a meglévő fényben gazdag helyeken az ehető termésű vagy látványos virágzású, lombszíneződésű, érdekes koronaformájú cserjék, fák ültetésével igyekeznek az erdei kirándulást élménydúsabbá tenni, hiszen jó időtöltés lehet a bodzavirág, csipke, kökény, galagonya vagy épp a vackor gyűjtése is.

A tisztásokat újonnan kialakított tanösvény, séta- és futóút fogja összekötni.

A futókör (4000 méter hosszú) tervezésénél arra törekedtek, hogy elkerüljék a meglévő erdei úthálózatot és a fák között, keskeny ösvényeken  kanyarogva tehessék meg a futók a távot. A tájékozódást a fákra felfestett jelek segítik majd, a megtett távolságot adott közönként táblákkal tudatják a futókkal. A futókör elején a bemelegítés, nyújtás, erősítés kedvéért statikus kondieszközöket helyeznek el.

Az erdőbe messzebbről érkezőknek, vagy a hétvégi szabadtéri főzéshez, sütéshez gazdagon felszerelkezők számára -a faállomány kímélésével – autóparkoló is kialakításra kerül a Régivám köz középső szakaszán kilépő gázpaszta úthoz közeli részen.

A munkálatok befejezési határideje: május 22.

A fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg alig használt zöldterületből egy élő, testi-szellemi feltöltődést szolgáló parkerdő születik.

Riz levente polgármester Facebook bejegyzésének nyomán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .