VIDEÓ: Ezért zárták le a Keresztúri úti felüljárót, félpályán

Arold Péter Hírek XVII. kerület
Gondolom többen is észrevételezték, hogy a Pesti út Keresztúri út közötti felüljáró hetek óta, pont az ív tetején félpályás áthaladásra lett szűkítve. A terelést és a figyelmeztető táblát ugyan kihelyezték, de ettől még veszélyes volt, főleg sötétedés után. A Budapesti Autósok híroldalára érkezett észrevételek után a stábjuk kiment a helyszínre és a veszélyes útszakasszal kapcsolatban felkeresték a kerület polgármesteré, Riz Leventét, és a következő választ kapták.
“Kedves Krisztián! Megkerestem a Budapest Közút Zrt igazgatóját, kértem a lámpa mielőbbi kihelyezését. Megígérték, rövid időn belül intézkednek.
Üdvözlettel, Riz Levente“
Fotó: bpiautosok.hu
A lámpa kihelyezése megtörtént. Közben a portál videójának hatására egy  egy független hídstatikai szakértőtől  kapott egy véleményt, aki a felvétel alapján a következőt írta:
“Ez a típusú híd úgy épül fel, ahogy az alábbi képen látható, a jobb oldali, annyi különbséggel, hogy a képen egy georáccsal erősített földtámfal támasztja meg a háttöltést, a videóban meg rézsűfelület. Ez a kimosódás magának a hídnak a szerkezetét nem veszélyezteti, mivel az le van alapozva a sínek szintje alá, kb úgy, mint a közbenső pillérei.
Viszont ez a kimosódás veszélyezteti a híd előtti, még a földművön található útpályát, mivel ez alól mosódott ki a föld. Az a fekete azt úgy hívják, hogy kiegyenlítő lemez, ez hivatott csökkenteni a földmű és hídszerkezet egyenlőtlen süllyedéséből adódó huppanót. Ez alól mosódott ki a föld, de ez a lemez nincs arra méretezve, hogy a levegőben megálljon.
A javítás történhet a pálya és kiegyenlítő lemez elbontásával, rézsű javításával, utána visszaépítésével vagy talán ha a pálya nem károsodott, akkor a kimosódott üreg injektálásos tömedékelésével.
Remélem tudtam segíteni.”
Lámpa már van. Forrás:https://bpiautosok.hu
Persze ezzel csak a baleseteket kerülték el, de maga a szerkezeti probléma maradt. A felüljáró, főleg a reggeli és késő délutáni órákban sűrű és az útvonalat kamionosok és csuklós buszok is rendszeresen használják.

Idejében kellene lépni a tragédia előtt.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .