Projektnyitó Családi Nap

Projektnyitó Családi Napot szervezett Rákosmente Önkormányzata, a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat, a Rákosmenti Adományház Egyesület, a Rákosmenti Mákvirág
Óvoda, a XVII. Kerületért Egyesület, a Rákoskeresztúri Református Egyházközség, az Újlak utcai
Nyugdíjasklub, valamint a Vigyázó Sándor Művelődési Ház június 2-án a Pesti úti Garzonházak közötti füves területen. A rendezvény a „Rákosmenti krízistömb rehabilitáció 2016.” projekt keretében valósult meg. A délutáni eseményen színpadi és szabadtéri programokon, tájékoztatókon, bemutatókon, tanácsadásokon vehettek részt (nem csak) a környéken élők, melyek elsődleges célja a Garzonházak és környezetük fejlesztési terveinek bemutatása volt.

A jelenlévőket 18.00 órakor Riz Levente polgármester köszöntötte. Elérkeztünk a 2010-ben indult rákoskeresztúri városrehabilitáció újabb állomásához, kezdte beszédét a városvezető, majd emlékeztetett rá, a program a városközpontban indult, ahol új Fő teret építettünk. A Pesti út menti zöldfelületeket rendbe hoztuk, felújítottuk és bővítettük a Gólyafészek Bölcsődét, a Csicsergő Óvodát és a Vigyázó Sándor Művelődési Házat. Megtörtént a központban álló tízemeletesek korszerűsítése és a Népkert rehabilitációja is. Riz Levente hozzátette, Rákosmente Önkormányzatának sikerült egy újabb eredményes pályázatot benyújtania, ennek is köszönhetően a következő időszakban elkészül a Garzonházak felújítása, és a környező területek rehabilitációja. A Pesti út 27. számú ház előtt – pályázaton felül vállalt tevékenységként – elkészült egy kulturált szeméttároló, ahol akadálymentes bejárat is épül. A projekt keretében megvalósul mindkét ház energetikai korszerűsítése, közösségi kert készül és többgenerációs játszótér épül, ahol a kicsiktől, a felnőtteken át a nyugdíjasokig minden korosztály talál magának megfelelő kondicionáló eszközt. A közbiztonság javítása érdekében térfigyelő kamerarendszert telepítünk a Garzonházak környékén, tette hozzá a városvezető. Az Újlak utca burkolatának rendbetétele, valamint kerékpáros és gyalogos sávok kialakítása is a pályázat része. A Kis utcai buszmegállótól az Újlak utcai iskoláig terjedő sétányt, járdaszakaszt is felújítja Rákosmente Önkormányzata. Az infrastrukturális fejlesztések mellett az itt élők szociális, és munkaerőpiaci helyzetét is megpróbáljuk javítani, melyhez számos ingyenes OKJ-s képzés, életvezetési tanácsadás, börze, sport és szűrési (szoft) program ad segítséget, zárta gondolatait a polgármester.

A sokszínű programot az Animal Cannibals élő koncertje zárta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .