Lámpás csomópont épül Rákosligeten

Sokszor hagyják figyelmen kívül a kihelyezett stoptáblát az autósok a Ferihegyi út-XVII. és XVIII. utcák találkozásánál, a környéken lakók gyakorta előforduló balesetekről, halálozásokról tudnak beszámolni az említett útszakaszon. Mindezt figyelembe véve lámpás csomópontot létesítenek a helyszínen, így a forgalmas útkereszteződés a jövőben mindenki számára biztonságosabb lehet. Vannak, akiket aggaszt, hogy majd olyan időpontokban is feltorlódnak járművek a csomópontnál, amikor az nem szükséges, és ezzel túlzó káros anyag kibocsátást okoznak, ezt azonban a lámpaprogram finomhangoltatásával könnyen lehet orvosolni.

 

Fotó és szöveg: rakosmetetv

Hogyha ez megtörténik, a tilos és a zöld jelzés váltakozása olyan arányú lesz, ami a forgalomhoz a lehető legjobban igazodik. Amennyiben rövidebb a várakozási idő, de a biztonság szavatolható, akkor a kipufogó gáz okozta enyhe környezeti kár ebben az esetben a legjobb kompromisszum. Már egyre több az olyan jármű – és többek között éppen az érintett szakaszon közlekedő 198-as járat útvonalán a BKK is forgalomba állított olyan autóbuszokat -, amelyek álló helyzetben nem működtetik a belső égésű motorjukat, így ez a probléma is egyre kisebb lesz az évek folyamán. A Budapest Közút Zrt. égisze alá tartozó beruházás munkálatai előreláthatóan május 31-én fejeződnek be. A projekt teljes költsége bruttó 35 millió forint, ebből az összegből a csatlakozó utcákhoz jelzőlámpa, és maga a gyalogátkelőhely fog megépülni, továbbá a vakok és gyengén látók gyalogos közlekedését, tájékozódását segítő taktilis jelekkel ellátott burkolókövek kihelyezése is megtörténik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .