Új mentőállomás épül Rákoskeresztúron – sajnos csak jövőre


Arold Péter

2018-19 – es  években a Ferihegyi úti szakrendelő bővítése és az összes kerületi háziorvosi rendelő felújítása mellett vadonatúj mentőállomás épül Rákosmentén.

Az elmúlt hónapokban Ríz Levente polgármester több alkalommal is tárgyalt  az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) illetékes vezetőivel   az életmentés XVII. kerületi feltételeinek fejlesztéséről, az Egészségház utcai szűkös, elavult mentőállomás helyett egy tágasabb, modern, több mentőkocsinak helyet adó új épület létrehozásáról. írta Facebook oldalán a városrész polgármestere.

majd így folytatta

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az OMSZ a kormány elé terjesztette javaslatunkat. 
A kabinet 2017. december 28-án, 2095/2017. (XII.28.) sz. határozatában úgy döntött, 21 magyarországi településen – köztük egyetlen fővárosi helyszínként Rákoskeresztúron – biztosítja az új mentőállomások előkészítéséhez, az építési tervek kidolgozásához szükséges anyagi forrást. 
Az építési engedélyes tervek alapján a kormány 2018 nyarán dönt a 21 települést érintő fejlesztési csomag megvalósításáról, a kivitelezési költségek elkülönítéséről.
Mindez azt jelenti, hogy 2019-ben Rákoskeresztúron megépülhet az új mentőállomás.

Jó egészséget, jó egészségügyet kívánok mindenkinek!

A jónak örülni kell, de ne feledjük. a döntés a választások után fog megtörténni. Persze ez nem azt jelenti, hogy a jelenlegi hatalom leváltása a mostani ellenzék számára könnyedén és szuszogás mentesen fog megtörténni (sicc!), de ennek a hírnek már választási szaga van. Ugye nem sok új arc készül az ellenzék soraiban a kormányváltásra és ráadásul  a beruházások beharangozása – lásd Hódmezővásárhely – is erőteljesen a tavaszi időszakokra van hangolva.

Valjuk be. Ahol a hatalom, ott a pénz. Egy szerencsétlen és töketlen ellenzék pénz és muníció nélkül semmit nem ér. De annyira, hogy a nyugdíjasokkal kapcsolatos – szokásos 4 évenkénti – programjukon kívül, már ígérni sem mernek. Így marad minden a régiben. Rákoskeresztúr új mentőállomást kap, Hódmezővásárhely 2.6 milliárdot az ipari parkjára és Csepel sem fog kimaradni, hiszen már ott is megvan a „kihívó”. Hatvan városáról már beszélni sem merek, hiszen egy nagy karrier előtt álló fiatal autóversenyzőt állítanak ki a vén róka ellen. 🙂 Hát néhány héten belül ott is leesik valami., ahogy Gyöngyösön már leesett.




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .