Egyéb kategória

Fájdalma már szinte kibírhatatlan, mégis 4 évet kellene várnia a műtétre

Meg szeretné osztani?

 


Arold Péter

A hír nem kerületi, de mindenki kerülhet ilyen helyzetbe.

2022-ra kapott időpontot egy ismert énekesnő. Különleges betegségben szenved, ami már borzalmas fájdalmakkal jár. A betegség neve, bélendometriózis. A betegségét 9 éve diagnosztizálták és Facebook bejegyzése szerint már nem csak a fizikai fájdalmak tették tönkre, hanem a lelke is megroppant a folyamatos fájdalomtól.

A mai magyar egészségügy lekozmált állapotát megelégelve a nyilvánosság elé tárta helyzetét. A műtétet 2022. január 19-ére tűzték ki, mert olyan hosszú a várólista, ugyanis az OEP, csak hetente 1 műtétet támogat. A mai Magyarország egészség statisztikai állapotát ismerve félő, hogy társadalmunk nagy része az itthon orvosok leterheltsége  már soha nem fog meggyógyulni és betegsége esetleg haláláig kíséri. A hangzatos szavak,   miszerint

“Senkit nem hagyunk az út szélén”

csak bővítette a be nem tartott ígéretek tárházát. Ez a betegség nem egy gondatlan életvitel miatt elkapott betegség, amit helyes hozzáállással el lehetett volna kerülni. Ez a betegség nem magunk ostobasága miatt alakul ki. Ez van. És amikor már ott tartunk, hogy azért halnak meg emberek, mert a hatalom nem képes, vagy inkább nem akar fontossági sorrend szerint gondolkodni és a jövő számára vasutat, stadiont és atommáglyát épít, már nem lesz a végére ember,aki a vonaton utazhatna, a stadionokban meccseket nézhetne és este az atommáglya melege mellett kortyolgathatná a hideg sörét. Ahelyett, hogy azok számára  biztosítana jövőt, akiket elhitetett 2010-ben, hogy Magyarország erősödni fog és Közép-Európa húzóországa lesz. Ahelyett, hogy a fontossági sorrendet fenntartva a 30 éve lepukkant egészségügyet finanszírozná. Persze a menthetetlen betegeket nem lehet megmenteni, de méltó környezetet biztosítani hátralévő napjaira, azt lehetne. Ez a kormány eljutott odáig, hogy az ország több mint felét otthagyta az út mellet, mert másként lát és gondolkodik. Egy kicsit eltértem a problémától, de mindennek oka van és ennek ez az oka. A helytelen sorrend.


  

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés