Kultúra

Kihirdették a Prima Primissima idei jelöltjeit

A magyar színművészet kategóriában Blaskó Péter, Enyedi Ildikó és Hegedűs D. Géza közül kerül ki a díjazott.

A Prima Primissima díj 15 éve változatlan formában működik, minden kategóriában három jelölt (Prima) közül kerül ki a Prima Primissima díj nyertese.

A Junior Prima díjak a fiataloknak jelentenek biztatást és anyagi segítséget, míg a megyei Prima díjak a helyi kiválóságokat ismeri el. A Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé, a Junior Prima díj 2 millió, a megyei Prima díj pedig 1 millió forint jutalommal jár. Eddig összesen 1900 ember vehette át ezeket a díjakat csaknem 4 milliárd forint értékben.

 

Idén 750 főt – köztük először határon kívülieket is – jelöltek a korábbi díjazottak, az alapítók és a szakmai szervezetek. Politikai újságírók eddig nem lehettek jelöltek, mostantól azonban, ha munkásságuk erre alkalmassá teszi őket, ők is kaphatnak jelölést.

Ebben az évben a magyar színházművészet kategóriában Blaskó Péter színművész, Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró és Hegedűs D. Géza színművész, rendező, egyetemi tanár kapott jelölést.

Az ünnepélyes díjátadót december 1-jén tartják, addig a közönség is kiválaszthatja saját díjazottját a harminc jelölt közül a www.primaprimissima.hu honlapon.

A további kategóriák jelöltjeinek névsora a Prima Primissima honlapján található.

MTI

Facebook Comments

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés