Önkormányzati hírek

Felújítás. Pesti úti Garzonházakat, bővítik a rákoskerti Százszorszép óvodát!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A 2014-2020 közötti európai uniós ciklusban a Közép-magyarországi régiónak (Budapest és a 23 kerület, Pest megye) fejlettsége okán nagyon kevés EU-támogatás jut, az uniós pénzek döntő részét a hátrányosabb helyzetben lévő vidéki régiók kapják.

A fővárosi kerületek mindössze két infrastruktúra-fejlesztési pályázatra adhatták be terveiket: szociális célú városrehabilitáció és bölcsőde/óvoda bővítése érdekében.

A pályázatok értékelési időszaka több mint egy évig tartott, idén augusztus végén megszülettek a döntési javaslatok: Rákosmente mindkét esetben sikeresen pályázott!
A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága és Budapest Főváros Közgyűlése támogatta a Pesti úti Garzonházak és környezetük szociális városrehabilitációját, valamint a rákoskerti Százszorszép Óvoda fejlesztését célzó pályázatunkat.

A rákoskeresztúri szociális városrehabilitáció keretében kívül-belül korszerűsítjük a Pesti út 27. és 29. szám alatt található Garzonházakat, megerősítjük a külső homlokzati falfelület szigetelését, kicseréljük a nyílászárókat, felújítjuk az erkélyeket. Önkormányzati forrásból modernizáljuk a fűtési rendszert, új padlóburkolatot, falfestést kapnak a folyosók, aulák, közös helységek.
Az épületek környezetében többgenerációs sport- és szabadidőparkot és közösségi kertet létesítünk, fejlesztjük a térfigyelő kamerarendszert, felújítjuk, gyalogos- és kerékpárosbaráttá tesszük az Újlak utca Borsó és Bakancsos utca közötti szakaszát. A lakóknak családi és közösségi rendezvényeket, mentálhigiénés előadásokat, közbiztonsági programot, tematikus nyári tábort, a munkaerőpiaci elhelyezkedést segítő tanfolyamokat, képzéseket szervezünk.

A rákoskerti, Rezgő utcai Százszorszép Óvoda felújítása, bővítése keretében új épületszárnyat, két csoportszobát és egy tornaszobát építünk, felújítjuk a meglévő helységeket, az akadálymentesítés jegyében liftet alakítunk ki, fejlesztjük a játszóudvart, új parkolóhelyeket hozunk létre.

A munkák a támogatási szerződések megkötése után, 2018-ban valósulhatnak meg.

Forrás: Riz Levente polgármester Facebook oldala

Ezt is olvassa el!
Kerületi tájékoztató

Tájékoztató (módosított) a felnőtt és gyermek háziorvosi, valamint a fogorvosi ellátás rendjéről. Az egészségügyi ellátásban dolgozó veszélyeztetett korosztály számára is Elolvasom

Polgármesteri tájékoztató

Kedves Szülők! Tisztelt Rákosmenti Polgárok! A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre, valamint az életbe lépett közegészségügyi szabályokra tekintettel a következő rendkívüli Elolvasom

Mozgó karanténkoncert a kerületieknek

Kedves Rákosmentiek! A jelenlegi helyzetre tekintettel egy mozgó karanténkoncerttel készülünk Önöknek a majális alkalmából. Rákosmente különböző helyszínein rövid koncertet ad Elolvasom

Polgármesteri közlemény

A koronavírus által okozott veszélyhelyzetben – tekintettel a kormány által 2020. május 17-én kihirdetett intézkedésekre – Rákosmente Önkormányzata nevében az Elolvasom

0 0 vote
Article Rating
Érdekel minket az ön véleménye is