Hírek

Az előírások miatt, sajnos zárt térben a temetés nem engedélyezett

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Olvasási idő: 1 perc

Sokan keresték meg plébániánkat az elmúlt időszakban, hogy a kialakult helyzet ellenére biztosítsunk elhunyt hozzátartozójuk számára katolikus temetési szertartást.

Az előírások miatt, sajnos zárt térben a temetés nem engedélyezett. Ugyanakkor megértettük, hogy sokak számára jelent lelki nyugalmat, ha szeretteik földi maradványait örök nyugalomra helyezhetik.

Ennek érdekében a járvány időszaka alatt, figyelembe véve az állami és egyházi korlátozó előírásokat szeretnénk áthidaló megoldásokat felajánlani.

Lehetőséget kínálunk a temetési szertartásra templom előtt ravatalozással.

A szertartás szabad téren történik, szűk családi körben (max. 10 fő, betartva az egészségügyi előírásokat – 1,5 méteres távolság, szájmaszk). Ezt követően a szertartást végző pap és az urnát behelyező személy az elhunyt földi maradványait az altemplomba helyezi el. (Szórásos temetésnél szórás.) Ide már a hozzátartozók nem jöhetnek, de lehetőség van kivetítésre.

Búcsúztató szertartásra úgy is lehetőség van, hogy az elhunyt földi maradványait másik temetőben helyezik el.

Ugyancsak lehetőség van arra is, hogy a szűk családon kívül más rokonok, barátok interneten kövessék a szertartást. Így azok is be tudnak kapcsolódni, akik személyesen nem tudnak jelen lenni.

Lehetőséget kínálunk a temetés digitális rögzítésére.

Lehetőséget biztosítunk, hogy a temetésre/szórásra az altemplomban rendes formában kerüljön sor. Ezen a gyászolók nem vesznek részt személyesen, de jó minőségű digitális felvétel készül, amelyet élőben interneten lehet követni, illetve a felvétel visszanézhető.

Szeretnénk jelképek erejével is segíteni ebben a nehéz időszakban. Így a temetések alkalmával, aki nem tud jelen lenni, és azt kéri, egy mécses jelképezi.

A jobb megértés kedvéért néhány illusztrációs képpel szeretnénk segíteni.

Szeretném kifejezni köszönetemet Mikes László kerületi temetkezési vállalkozónak, aki a megkeresésemre nyitott volt, hogy a temetési szertartásokat a körülmények figyelembevételével, de mégis méltón megszervezhessük. Egyben jelzem, hogy az ügyintézés teljes lebonyolítását is Mikes László vállalta.

Reméljük, mihamarabb visszatér az élet a megszokott menetébe, addig ily módon szeretnénk segíteni a gyászoló hozzátartozóknak.

A szolgáltatás megrendelésének könnyítéséről is gondoskodott a szervező, amiről bővebb információt honlapjukról érhetnek el és a szolgáltatást is megrendelhetik. A szertartás megrendelése Budapesten a XVII. kerületben, a lebonyolítása a Lázár deák utcai katolikus templomban történik.

Ezt is olvassa el!
Pályazár
Pályazár

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatja a lakosokat, hogy 2021. január 4-e és 10-e között az alábbi időpontok között tervez pályazárást Elolvasom

Pályazár
Pályazár

Pályazárás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren A Budapest Airport Zrt. tájékoztatja a lakosokat, hogy 2020. november 23-a és 29-e között Elolvasom

Pályakarbantartás Liszt Ferenc reptér

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatja a lakosokat, hogy 2020. november 9-e és 15-e között az alábbi időpontok között tervez pályazárást Elolvasom

Közel 3.5 km hosszan újult meg a XVII. kerületi Zrínyi utca

Közel 3.5 km hosszan újult meg a XVII. kerületi Zrínyi utca a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. Nem csupán az útburkolat, hanem Elolvasom

Érdekel minket az ön véleménye is