Önkormányzati hírek

Télre készül és készít fel a katasztrófavédelem – felkészítő gyakorlatot tartottak Rákosmentén

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
A rendkívüli téli időjárás következményeinek kezelésében érintett szervezetek részére tartott értekezletet és gyakorlati felkészítést 2019. október 28-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A nap első felében a szakemberek elméleti felkészítése zajlott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dologház utcai központjában, délután pedig Rákosmente Önkormányzatának jóvoltából az úgynevezett Nyilas-táblánál vette kezdetét a módszertani gyakorlati felkészülés a hivatásos és önkéntes mentőszervezetek részvételével.
Az eseményen részt vettek Horváth Tamás polgármester, dr. Füzesi Péter alpolgármester, dr. Bakos András alpolgármester és Andó Miklós önkormányzati képviselő.
Forrás: rakosmente.hu
A bemutató megkezdése előtt egy új mobil árvízvédelmi gátfalról hallhattak előadást a szakemberek, majd megkezdődött a gyakorlatban résztvevő járművek bemutatása. Szó esett arról is, hogy a téli felkészítés során milyen eszközök állnak rendelkezésre, ezek hogyan működnek egy esetleges veszélyhelyzet elhárításakor, illetve, hogyan tehető gördülékennyé a kapcsolattartás ilyen helyzetekben a hivatásos tűzoltók, az önkéntes mentőszervezetek és az érintett hatóságok között.
A katasztrófavédelem különböző szintű szervezeteinek állománya folyamatosan gyakorolja a téli időjárás idején szokásos teendőket, valamint azt, hogy milyen intézkedéseket kell meghozni, ha az intenzív havazás és a viharos szél miatt fennakadások keletkeznek az ország bármely pontján.

Az idei felkészülés során bemutatkozott egy mentőkonvoj, mely egy esetleges nem várt rendkívüli helyzetből mentést szimulálta, visszatekintve a 2013. márciusi rendkívüli időjárás okozta fennakadásokra.

Horváth Tamás polgármester a Rákosmente Televíziónak adott interjújában elmondta, Rákosmente Önkormányzata mindig is kiemelt figyelmet fordított a katasztrófa-, és polgárvédelmi gyakorlatokra, melyeket minden évben a kerületben is megtartanak, hiszen fontos, hogy a szakemberek megfelelő felkészültséggel várják a telet és az esetleges váratlan helyzeteket. Hozzátette, az önkormányzat szívesen állt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendelkezésére a helyszín biztosítása kapcsán és kiemelte, a városvezetés célja a helyi rendvédelmi szakemberek munkájának támogatása és a lakosság biztonságos mindennapjainak fenntartása. A polgármester emellett azt is elmondta, ez egy hatalmas elismerés Rákosmentének, ugyanis a kerület nem csak a helyszínt biztosíthatta az eseménynek, hanem az itt dolgozó szakértők is olyan hatékonyan végzik a munkájukat, hogy be lettek vonva a mai országos téli felkészítő gyakorlatba.
Ezt is olvassa el
Kerületi tájékoztató

Tájékoztató (módosított) a felnőtt és gyermek háziorvosi, valamint a fogorvosi ellátás rendjéről. Az egészségügyi ellátásban dolgozó veszélyeztetett korosztály számára is Elolvasom

„Védőnők a gyermekáldásért” – Horváth Tamás polgármester személyesen gratulált a két kerületi díjazottnak

2020. január 14-én páratlan önzetlenségük és maximális hivatástudatuk elismeréseként kaptak kitüntetést azok a védőnők, akik sokat tettek a várandós és Elolvasom

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

A két hónapja kihirdetett járványhelyzet nem csak nehézséget hozott Rákosmente polgárainak mindennapjaiba, hanem az emberi kapcsolatok átértékelését, az egymásra figyelést, Elolvasom

Mozgó karanténkoncert a kerületieknek

Kedves Rákosmentiek! A jelenlegi helyzetre tekintettel egy mozgó karanténkoncerttel készülünk Önöknek a majális alkalmából. Rákosmente különböző helyszínein rövid koncertet ad Elolvasom

0 0 vote
Article Rating
Érdekel minket az ön véleménye is