Olvastuk, tovább adjuk

Durva videó terjeng a Facebookon egy beázott orvosi rendelőről

Durván beázott a szerda délutáni nagy felhőszakadás következtében az Újlak Utcai Háziorvosi Rendelő, amelynek felújítása éppen nemrégiben kezdődött. A videón a víztől átázott és lemállott gipszkartonon keresztül folyik be az esővíz az orvosi szoba asztalára: egyenesen a nyomtatóra, asztali számítógépre. A rossz minőségű tetőn rövid idő alatt felgyülemlett nagy mennyiségű víz járult hozzá a nagy pusztításhoz.

Az ügyben megkerestük Horváth Tamás alpolgármestert, hogy megkérdezzük, hogy a felújítás alatt álló épületben miként történhetett meg az eset.
Az alpolgármester válaszában kifejtette, hogy a rendelő nem egy önálló épületben helyezkedik el, hanem osztozik egy “kínai bolttal” és egy patikával. A felújítás megkezdése előtt felvették a kapcsolatot a vietnámi tulajdnossal és a Bajcsy Zsilinszky-kórházzal, amelynek épületrészében üzemel a patika, hogy a teljes épületet komplex módon fel tudják újítani. Sajnos a másik két tulajdonos nem járult hozzá a költségek megosztásához. Így most csak a háziorvosi rendelő külső épületszigetelési munkálatai és nyílászárócseréi valósulhattak meg belső tisztasági festéssel. Horváth Tamás kifejtette: a tető is igen rossz állapotban van, de a másik két tulajdonos hozzájárulása nélkül nem lehetett komplex módon a teljes épület tetőszigetelését megoldani, csupán apró javításokat eszközölni. Ezért sem tudták még a felújított háziorvosi rendelőt átadni.
Tartós megoldást a komplett tetőszigetelés jelentene a lapostető volta miatt, ennek tudatában pedig nem sok értelme van az apró foltozásnak, javításnak.

Fejlemény az ügyben, hogy a tegnapi beázás hatására sikerült a Bajcsy Zsilinszky-kórházzal megállapodni 1 év után, hogy az ingatlanján elkészülhessen az új tető. Már csak a “kínai bolt” hátráltatja a teljes beruházást, de jelenleg úgy tűnik, az új tető el fog készülni. Azt hogy a mágántulajdonú ingatlan is megkapja e az új tetőt nem tudjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .