Hamarosan Akadémiaújtelepen is működni fog

A Madárdombon már működik, az Akadémiatelepen pedig néhány nap múlva fog üzemelni az e-töltőpont! Néhány ezzel kapcsolatos aktuális információ!

Mennyi idő alatt tölthető fel egy elektromos autó?

Villámtöltéssel 20-30 perc alatt 80%-ra tölthetők az akkumulátorok, gyorstöltéssel 2 – 3 óra a töltési idő típustól függően, normál, lassú töltéssel 6 -12 óra alatt töltődik 100%-ra az akkupakk.
Az elektromos járművek meglepően fürgék, gyorsulásuk kiváló, lassításkor pedig a fékenergiát visszatöltik az akkumulátorba. A kanyarstabilitásuk is nagyszerű köszönhetően annak, hogy alacsony súlyponttal rendelkeznek, amelyet a padló és az ülések alatt lévő akkumulátorok speciális elhelyezése tesz lehetővé.

A villanyautók szinte mindegyike fokozatmentes „automata váltóval” van felszerelve, amelynek köszönhetően csak előre vagy hátramenetet kell kapcsolnunk, illetve csak gáz és fékpedál található benne.
Az utcai töltőoszlopnál csak addig hagyjuk az autónkat, ameddig ténylegesen töltődik. A töltés végeztével szabaddá kell tenni a töltőpontot, hogy mások is hozzáférjenek a töltési lehetőséghez.

Milyen kedvezmények járnak a villanyautósoknak?

Ingyenes parkolás Budapest egész területén és egyre több vidéki városban zöld rendszámmal.

Ingyenes töltés a nyilvános töltőoszlopokon.

Állami támogatás igényelhető az újonnan vásárolt legfeljebb 20 millió forint bruttó eladási árú autók árának 21%-ig, de maximum 1,5 millió forint értékig. Az igénylést az e-mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-hez kell online vagy papír alapon benyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .